main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
28 maart 2020 — 16:04

Verjaardagsfeestje oudste man ter wereld gaat niet door vanwege coronacrisis

Het verjaardagsfeest van de Brit Bob Weighton kan zondag niet doorgaan vanwege de coronacrisis. “Alles is afgeblazen. Er komen geen bezoekers en er is geen feest”, zegt de man die dan 112 wordt. Dat meldt het ANP.

Sinds vorige maand wordt Weighton gezien als de oudste man ter wereld. Op zijn vorige verjaardag ontving hij veel vrienden in zijn woning. Dat zal deze keer niet mogelijk zijn, omdat de regering strenge regels afkondigde om verspreiding van corona tegen te gaan.

Spaanse Griep

Voor Weighton is het niet de eerste keer dat hij een pandemie meemaakt. Toen hij tien jaar was vielen wereldwijd tientallen miljoenen doden door de Spaanse griep. Toch kreeg hij toen niet veel mee van de virusuitbraak: “Een kind leeft in een andere wereld dan volwassenen”, legt hij uit. “Een kind leest geen kranten en we hadden toen geen radio.”

Tweede Wereldoorlog

De Brit merkt op dat ‘de wereld een beetje een puinhoop is’ nu het virus om zich heen grijpt. “Niemand weet wat er gaat gebeuren”, zucht hij. Weighton maakte ook de Tweede Wereldoorlog mee. Hij zegt tegenover SkyNews dat het toen een stuk duidelijker was hoe de strijd gewonnen moest worden en dat het coronavirus een heel ander soort vijand is.

“In de Tweede Wereldoorlog wist je precies wat je moest doen. Je kon natuurlijk falen, maar de doelen waren duidelijk toen Churchill een beroep deed op het land. We wisten precies wat we moesten doen, er was een doel dat we konden bereiken. Maar niemand weet precies hoe we het virus gaan verslaan.”

LEES OOK: Weekend van de waarheid: houdt iedereen zich aan de maatregelen?

Door: Diederik Wentink

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Cokevissers

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

Nieuwe aflevering Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt. Kijk dinsdag 25 mei naar een nieuwe aflevering van Misdaadcollege.

Dinsdag om 21:20 op
WNL Misdaadcollege: Rechercheur slaat alarm wanneer hij telkens dezelfde jonge zakkenrollers tegenkomt

In 2014 slaat rechercheur Dennis van Someren alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen bleken aangestuurd…

Lees meer

Knops adopteerde een graf van J. Ball, die stierf bij bevrijding

Op zondagmorgen, 7 december 1941, wordt Amerika het grootste militaire conflict uit de geschiedenis ingezogen. In de documentaire ‘Some Will Never Return‘ wordt het verhaal…

Lees meer

Aantal coronapatiënten op ic gelijk gebleven

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is niet gedaald of gestegen. Het zijn er 223, evenveel als op zondag. Het Landelijk…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 8 naar 5830, 8 nieuwe ziekenhuisopnames

Bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn acht nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die waren besmet met het coronavirus. Dat is het laagste…

Lees meer

Jonge ondernemers grijpen hun kans tijdens de coronacrisis: webshops in trek

Het totale aantal startende ondernemers is sinds de coronacrisis gedaald, maar jongeren zijn de afgelopen twee maanden juist meer bedrijven begonnen dan dezelfde periode vorig…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier