main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
25 maart 2020 — 15:30

Haagse Markt gesloten wegens drukte in coronatijd: ‘Het liep uit de hand’

De Haagse Markt in Den Haag is per direct gesloten door de gemeente. Dat heeft burgemeester Johan Remkes gezegd tegen WNL. Op deze manier probeert de gemeente het coronavirus niet verder te laten verspreiden.

Ondanks de maatregelen van het kabinet was het op de Haagse Markt nog steeds erg druk en werd de oproep om anderhalve meter afstand van elkaar te houden lang niet door iedereen opgevolgd. “Vandaag liep het qua drukte uit de hand”, zegt Remkes.

LEES OOK: Rutte: ‘Houd allemaal zeker 1,5 meter afstand’

Ook op eerdere dagen was het druk op de Haagse Markt, tot verbazing van veel Nederlanders die besloten binnen te blijven. Vandaag bleek het toppunt. “Dit begon uit de hand te lopen en dan kan je als burgemeester maar één ding doen en dat is maatregelen nemen”, legt Remkes uit.

Deurbeleid bij Haagse Markt

De burgervader gaat overleggen of de markt later deze week in afgeslankte vorm weer open kan gaan. Dit zou dan vrijdag moeten gebeuren. Dit gebeurt dan wel met maatregelen zoals het instellen van deurbeleid, net als bij supermarkten. “Dus als het dan te druk wordt, komen er geen mensen meer in”, aldus Remkes.

Door: Mark Broersma

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

De Zaak Van Je Leven

In De Zaak van je Leven blikken rechercheurs terug op de zoektocht naar de identiteit van een onbekende dode man, die in 1996 in een Amsterdamse gracht wordt gevonden. Het enige aanknopingspunt dat de politie heeft is een tatoeage van een blowende haas. Wie is de onbekende dode en heeft hij nog familie?

Dinsdag 22.40
Ruim 200 strafbare bedreigingen tegen politici, vooral via sociale media

Het OM heeft vorig jaar 206 bedreigingen van politici als strafbaar bestempeld en nader onderzocht. In totaal ontving het Team Bedreigde Politici 393 meldingen, meldt…

Lees meer

Kabinet trekt extra half miljard uit voor coronasteun bedrijven

Het kabinet trekt in totaal een half miljard euro extra uit voor steun aan door de coronacrisis getroffen bedrijven. Er komt een aantal nieuwe regelingen…

Lees meer

RIVM: meer dan 10.000 coronagevallen erbij, aantal sterfgevallen flink gestegen

Het aantal nieuwe coronagevallen lijkt zich iets te stabiliseren. Tussen maandag- en dinsdagochtend zijn er in totaal 10.315 positieve tests geregistreerd. In de afgelopen zeven…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier