main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 17 maart 2020 — 14:19

Tips om ondernemers door de coronacrisis te slepen: ‘Blijf nadenken wat je kan doen’

Ondernemers doen er alles aan om de schade door de coronacrisis te beperken. Zo sturen sportscholen bijvoorbeeld massaal brieven naar hun leden toch lid te blijven. Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland vertelt in Goedemorgen Nederland dat ondernemers ook uitstel van bijna alle belastingbetalingen kunnen aanvragen. “Dus doe dat ook onmiddellijk. En kijk ook goed naar je kosten. Schrap alle kosten die niet nodig zijn.”

Ook benadrukt Biesheuvel het belang van ondernemen. “Blijf nadenken wat je kan doen om geld te verdienen. Bekijk wat je kan doen om toch omzet te maken.”

Het komt nu aan het overleven, stelt de ondernemer. “Bij veel bedrijven is de omzet nu opeens in een keer teruggevallen naar nul. Je moet toch je bedrijf overeind zien te houden en door deze lastige periode te komen.”

‘Bestel in de buurt’

In Goedemorgen Nederland benadrukt journalist Jean Dohmen van Het Financieele Dagblad dat het belangrijk is om lokale ondernemers te steunen. “Steeds meer bedrijven gaan bijvoorbeeld over op thuisbezorgen. Bestel dan ook iets bij het restaurant in je buurt als je wil dat die overleeft. Zo hebben ze iets van inkomsten.”

Zolang fysieke winkels nog open zijn, kun je daar spullen gaan halen. “Internetbedrijven draaien nu wel door, maar dan kan uiteindelijk ten koste gaan van die winkelstraat.”

‘Halen we later wel in’

Politiek commentator van De Telegraaf Wouter de Winther heeft met zijn personal trainer Sven de afspraak gemaakt om hem wel door te betalen hoewel er nu niet wordt gesport. “Dan halen wij dat later wel in en heeft hij nu toch een inkomstenstroom. Veel zzp’ers hebben nu geen opdrachten meer en dus geen inkomsten maar zo kan je wel iets voor ze betekenen.”

LEES OOK: Grote financiële onzekerheid door coronacrisis: ‘Dit zal nog wel even aanhouden’

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Op Zondag

WNL Op Zondag met defensieminister Kajsa Ollongren, voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, hoogleraar internationale betrekkingen Rob de Wijk en Amerikakenner Raymond Mens luister je nu terug.

Klik hier. 

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Wolven doodden elf schapen in Flevoland in maart

Wolven hebben in maart elf schapen in Flevoland gedood. Het zijn de eerste door kennis- en uitvoeringsorganisatie BIJ12 bevestigde wolvenaanvallen in de provincie sinds 2022….

Lees meer

Veel dreigingen zijn in 2023 ‘kritiek punt gepasseerd’ ziet AIVD

“Veel dreigingen zijn in 2023 een kritiek punt gepasseerd”, zei de hoogste baas van de AIVD, Erik Akerboom, dinsdag bij de presentatie van het jaarverslag….

Lees meer

Meer dreiging jihadisten door koranvernieling en conflict Israël

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) constateert afgelopen jaar een toename van de terroristische dreiging door het wereldwijde jihadisme. De toename is volgens de dienst…

Lees meer

Burgemeester Eindhoven Jeroen Dijsselbloem: ‘Asiel is geen crisis’

Er is geen asielcrisis in Nederland. Dat zegt burgemeester van Eindhoven Jeroen Dijsselbloem in het radioprogramma Sven op 1. “We bestempelen in Den Haag alles…

Lees meer

ASML wil in Nederland blijven, maar wat betekent dat voor de arbeidsmigratie?

Operatie Beethoven heeft zijn vruchten afgeworpen. Met een financieel pakket van 1,7 miljard euro weet het demissionaire kabinet tech-gigant ASML in Nederland te behouden. VVD-leider…

Lees meer

Paragnosten vertellen ouders vermiste Cheryl Morriën dat ze nog leeft: ‘Het kan valse hoop zijn’

Dit jaar is het 38 jaar geleden dat het IJmuidense meisje Cheryl Morriën op een zomerdag spoorloos verdween. De moeder van Cheryl, Nellie, is samen…

Lees meer

Nederland, witwasparadijs: meer dan 10 miljard euro wordt ieder jaar in ons land witgewassen

Maar liefst 13.000 bankmedewerkers hebben er een dagtaak aan om ‘verdachte transacties’ op te sporen en ondertussen heeft ook het Openbaar Ministerie (OM) de handen…

Lees meer