main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 17 maart 2020 — 14:19

Tips om ondernemers door de coronacrisis te slepen: ‘Blijf nadenken wat je kan doen’

Ondernemers doen er alles aan om de schade door de coronacrisis te beperken. Zo sturen sportscholen bijvoorbeeld massaal brieven naar hun leden toch lid te blijven. Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland vertelt in Goedemorgen Nederland dat ondernemers ook uitstel van bijna alle belastingbetalingen kunnen aanvragen. “Dus doe dat ook onmiddellijk. En kijk ook goed naar je kosten. Schrap alle kosten die niet nodig zijn.”

Ook benadrukt Biesheuvel het belang van ondernemen. “Blijf nadenken wat je kan doen om geld te verdienen. Bekijk wat je kan doen om toch omzet te maken.”

Het komt nu aan het overleven, stelt de ondernemer. “Bij veel bedrijven is de omzet nu opeens in een keer teruggevallen naar nul. Je moet toch je bedrijf overeind zien te houden en door deze lastige periode te komen.”

‘Bestel in de buurt’

In Goedemorgen Nederland benadrukt journalist Jean Dohmen van Het Financieele Dagblad dat het belangrijk is om lokale ondernemers te steunen. “Steeds meer bedrijven gaan bijvoorbeeld over op thuisbezorgen. Bestel dan ook iets bij het restaurant in je buurt als je wil dat die overleeft. Zo hebben ze iets van inkomsten.”

Zolang fysieke winkels nog open zijn, kun je daar spullen gaan halen. “Internetbedrijven draaien nu wel door, maar dan kan uiteindelijk ten koste gaan van die winkelstraat.”

‘Halen we later wel in’

Politiek commentator van De Telegraaf Wouter de Winther heeft met zijn personal trainer Sven de afspraak gemaakt om hem wel door te betalen hoewel er nu niet wordt gesport. “Dan halen wij dat later wel in en heeft hij nu toch een inkomstenstroom. Veel zzp’ers hebben nu geen opdrachten meer en dus geen inkomsten maar zo kan je wel iets voor ze betekenen.”

LEES OOK: Grote financiële onzekerheid door coronacrisis: ‘Dit zal nog wel even aanhouden’

Door: Bert van Doorn

Niet te missen in tijden van crisis. Elke dag alle ontwikkelingen bij WNL. Steun ons.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu te luisteren: Cokevissers, een podcast van WNL

Een grote lading cocaïne wordt ontdekt in een viskotter uit Urk. Toeval? Of blijken de streng gereformeerde vissers een grote spil in de drugswereld? In de WNL-podcast Cokevissers (NPO Radio 1) ontdekt misdaadjournalist Wouter Laumans een gemeenschap waar dingen soms heel anders liggen dan ze lijken.

–> Cokevissers is nu te beluisteren via Spotify, de site en app van NPO Radio 1, of via uw favoriete podcast-app.

Terugkijken: Stand van Nederland over ondernemen in de coronacrisis

Stand van Nederland gaat, zolang de coronacrisis gaande is, ondernemers volgen die de impact van alle economische maatregelen keihard voelen. Dreigende faillisementen, een lege kas, personeel op straat, maar ook veerkrachtige ondernemers die door aanpassingen de crisis proberen te overleven.

Coronahoesters krijgen 12 weken celstraf voor spugen naar agenten

Twee zogenoemde coronahoesters zijn woensdag tijdens snelrechtzittingen in de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot twaalf weken celstraf. Daarnaast moesten ze schadevergoedingen van 400 euro betalen…

Lees meer

Minder huizen verkocht door coronacrisis, nog geen daling huizenprijzen

Het aantal huizen dat verkocht wordt is gedaald sinds het uitbreken van de coronacrisis, half maart. Tegelijkertijd zijn er ook minder woningen op de markt…

Lees meer

Deze elf gemeenten hebben nog geen coronabesmetting

In elf Nederlandse gemeenten is het coronavirus nog niet vastgesteld. Zes ervan liggen in Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Dantumadiel en Achtkarspelen. Ook Loppersum en…

Lees meer

134 nieuwe doden door coronavirus, 1173 Nederlandse coronadoden in totaal

Het officiële dodental door het coronavirus is met 134 gestegen. Van 1173 Nederlanders staat nu vast dat ze aan de gevolgen van de besmetting zijn…

Lees meer

Oproep aan beursgenoteerde bedrijven: keer dit jaar geen bonussen uit vanwege coronacrisis

Beleggersvereniging VEB vindt dat Nederlandse beursgenoteerde bedrijven dit jaar vanwege de coronacrisis geen bonussen moeten uitkeren aan hun bestuurders. Dat heeft VEB-directeur Paul Koster gezegd…

Lees meer