main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 januari 2020 — 09:43

Mogelijke doorbraak in coldcase Tanja Groen: politie zoekt op begraafplaats naar sinds 1993 vermiste studente

De politie opent woensdag een graf op het kerkhof aan De Beente in de Maastrichtse wijk Heugem na een nieuwe tip in de coldcasezaak Tanja Groen. De 18-jarige eerstejaarsstudente uit Schagen verdween in 1993 in de nacht van 31 augustus toen ze na een studentenfeestje in Maastricht terugfietste naar haar kamer in het Limburgse dorp Gronsveld.

De politie laat woensdag weten “nieuwe en interessante informatie” te hebben ontvangen over de plek waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk begraven is. “De informatie leidde naar een graf op de begraafplaats van de Katholieke Kerk Heugem aan De Beente in Maastricht”, aldus de politie. Een van de graven wordt daarom open gemaakt.

‘Maakt enorm veel los bij de ouders’

Het onderzoek staat los van de overleden man die in het graf ligt. Deze heeft net als zijn nabestaanden niets met de verdwijningszaak te maken, benadrukt de politie. De nabestaanden geven medewerking aan het onderzoek aan het graf, dat de hele dag duurt. De begraafplaats is woensdag afgesloten.

Politiewoordvoerder Hub Haenen laat in Goedemorgen Nederland op NPO 1 weten dat ze naar verwachting de hele dag bezig zullen zijn op de begraafplaats. “Uiteraard zijn de ouders in kennis gesteld. Dat maakt natuurlijk enorm veel los bij de ouders. Die volgen de ontwikkelingen op de voet.”

‘Ondraaglijk’

“Het is meer dan 26 jaar geleden dat onze dochter spoorloos verdween. De onzekerheid over haar lot is voor mijn man, onze kinderen en mij al die tijd ondraaglijk geweest”, laat Corrie Groen, de moeder van Tanja, in een verklaring weten. “Dit heeft ons elke dag beziggehouden. Wij zouden heel opgelucht zijn als aan deze onzekerheid nu een einde komt en we onze dochter thuis kunnen brengen.”

Vader Adrie Groen laat in de verklaring weten dat de informatie als “zeer serieus” wordt beschouwd. “We moeten uiteraard nog afwachten wat de zoekactie oplevert, maar ons is duidelijk gemaakt dat het niet om zomaar een tip gaat. Het is voor ons heel spannend. Wij hopen dat we eindelijk, eindelijk antwoord krijgen op onze vragen. Alles is beter dan de twijfels en onzekerheid waarmee we al zo lang leven.”

Tip binnengekomen voor uitbrengen coldcasekalender

De vermissing van Tanja Groen staat ook de coldcasekalender met 52 oude die vorige week is uitgekomen. “De tip is al voor het uitbrengen van de kalender bij ons binnengekomen”,  aldus politiewoordvoerder Hub Haenen. “Dus wij waren hier al mee bezig. Maar uiteraard blijft de kalender belangrijk voor deze zaak maar ook voor andere zaken.”

De familie van Tanja Groen wordt bijgestaan door Peter R. de Vries die woensdagmorgen het nieuws van de mogelijke doorbraak deelde op Twitter.

Door: Bert van Doorn

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Goedemorgen Nederland

  • Met oud-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker praten wij over het boerenprotest.
  • Crisis in het onderwijs. PvdA-Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul schuift hierover aan.
VVD: drank en drugstest op werk moet worden toegestaan

Als het aan de VVD ligt moeten alle bedrijven de mogelijkheid krijgen om drank en drugstesten af te nemen bij werknemers. Door de in 2016…

Lees meer

Rust keert terug bij boerenprotest, tractoren verlaten Den Haag

De meeste boeren in Den Haag houden hun protest voor gezien. Zij wilden naar het ministerie van Landbouw lopen, maar werden door de ME teruggedreven…

Lees meer

Hoeveel moet je betalen voor een woning en hoe kan je ervoor sparen?

Als je een woning koopt, kun je voor maximaal de waarde van de woning een hypotheek afsluiten. Maar wat kost een woning? En hoe zorg…

Lees meer

181.000 jongeren laaggeschoold, bijna de helft heeft geen werk

Van de 181.000 laaggeschoolde jongeren van 15 tot 27 jaar, hadden er 70.000 vorig jaar geen werk. Dat zijn er relatief veel vergeleken met de…

Lees meer

Ridouan Taghi toch niet aanwezig bij eerste zitting 

Ridouan Taghi wil toch niet aanwezig zijn bij de eerste openbare zitting tegen hem, op 6 maart. Dat zei zijn advocaat Inez Weski woensdag. Aanvankelijk…

Lees meer

Nederlanders wonen steeds verder van hun werk

Nederlanders zijn de afgelopen tientallen jaren steeds grotere afstanden gaan reizen tussen hun woonplaats en de plek waar ze werken. Dat blijkt uit onderzoek dat…

Lees meer