Het is nog niet zeker of de ingevoerde importheffingen direct helemaal worden geschrapt. Persbureau Bloomberg meldt op basis van bronnen dat huidige tarieven zeker tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november in stand blijven. Volgens de bronnen willen de VS er echter zeker van zijn dat China zich aan de afspraken houdt.

Een eventuele verlaging van heffingen op 360 miljard dollar aan Chinese producten zal dan ook afhangen van de welwillendheid van Peking, zo klinkt het. China beloofde onder meer miljarden aan Amerikaanse landbouwproducten te kopen. Wel ziet Washington af van extra heffingen op nog eens 120 miljard dollar aan goederen uit China. Na de ondertekening woensdag worden meer details van het 86-pagina’s tellende document bekendgemaakt.

LEES OOK: Boekestijn over de macht van China: ‘Is een oorlog onvermijdelijk?’