main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 29 november 2019 — 11:45

Nanninga: ‘Alleen WNL en Powned profileren zich als niet-links binnen de NPO’

Forum voor Democratie staat achter de oprichting van de nieuwe omroep Ongehoord Nederland (ON!). Volgens Annabel Nanninga is dat nodig om meer diversiteit binnen de NPO te krijgen. “Binnen de publieke omroep heb je alleen WNL en Powned die zich echt afficheren als niet-links.”

Nanninga vindt dat het anders moet, omdat het geen goed beeld geeft van de samenleving. “Dat is nog totaal niet representatief voor heel Nederland, waar ongeveer de helft van de mensen op een niet-rechtse partij stemt”, aldus Nanninga in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Nanninga: ‘Geen rare quota’

Bemoeien met de inhoud wil Nanninga zich niet. “Ik denk dat je als politica echt weg moet blijven van de inhoud van wat media willen brengen”, aldus het Amsterdamse raadslid. Ze wil wel meer diversiteit in het bestel. “En dan niet met die rare quota zoals op links bedoeld wordt met diversiteit. Dat gaat niet over kleur en over afkomst, maar over denken, ideeën en manieren van naar de wereld kijken.”

Forum voor Democratie pleit echter, ondanks dat ze ON! steunen, nog steeds voor een kleinere publieke omroep. “Er moet echt gesaneerd worden. Het is onzin dat er zoveel belastingdienst naartoe gaat.” Maar zolang het huidige bestel er is, wil Nanninga dat het een goede afspiegeling is van de maatschappij. “Het behoefte aan dat andere geluid is ook heel groot. Als de publieke omroep dan toch bestaat, vind ik dat hij niet zo eenzijdig moet zijn als hij nu is.”

Lees ook: Nanninga noemt activisten die aangifte doen tegen Grapperhaus ‘hypocriet zooitje’

Door: Thijs Kroezen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Op1

  • Boeren hebben alternatieve stikstofcijfers naar buiten gebracht die een ander beeld geven dan het RIVM. Hebben zij gelijk en wat betekent dit voor het stikstofbeleid? Politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-Kamerlid Jaco Geurts legden uit
  • Integratiedeskundige Keklik Yücel en columnist Özcan Akyol over het verhoor van imam Suhayb Salam van de al-Fitrahmoskee in het onderzoek naar buitenlandse inmenging bij moskeeën in Nederland
  • En Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn Kamerleden Thierry AartsenLilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, praten zij over het maatschappelijk belang van het feest
Huiseigenaar is 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke lasten

Huiseigenaren zijn dit jaar gemiddeld 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten dan in 2019. De stijging ligt fors hoger dan die van vorig jaar…

Lees meer

‘Supermarkten en tankstations moeten sigaretten uit schappen halen’

Ondernemers met een supermarkt of tankstation moeten sigaretten komend jaar al uit de schappen halen. Dat wil althans een meerderheid van de Tweede Kamer. Die…

Lees meer

De lonen zijn gestegen, maar heeft u ook meer geld uitgegeven?

Hoe meer geld je als consument in je portemonnee tegenkomt, hoe groter doorgaans de neiging is om dat geld uit te geven. Afgelopen jaar stegen…

Lees meer

Omzet bouw stijgt, maar minder dan eerder: ‘Wachten op stikstofoplossingen’

In de bouw zagen ze de omzet in het laatste kwartaal van 2019 stijgen, maar dat is wel de laagste kwartaalgroei in vier jaar tijd….

Lees meer

Rust keert terug bij boerenprotest, tractoren verlaten Den Haag

De meeste boeren in Den Haag houden hun protest voor gezien. Zij wilden naar het ministerie van Landbouw lopen, maar werden door de ME teruggedreven…

Lees meer