WNL

Baudet walgt van speciale Donald Duck met Frans Timmermans: ‘Bah, vieze smaak’

Donald Duck

Thierry Baudet is niet te spreken over een speciale Europa-editie van de Donald Duck waarin de vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans de kinderen een brief heeft geschreven. De leider van Forum voor Democratie uit zijn frustraties op Twitter.

“Door samenwerking komen er meer banen, staan we samen sterker in de wereld, kunnen we meer doen voor het klimaat en maken we onze wereld veiliger, schoner en beter”, aldus Timmermans in de Donald Duck. De verhalen in het blad gaan over Europese samenwerking en kinderen kunnen een EU-quiz doen.

‘Propaganda’

Baudet is niet te spreken over de “propaganda” van Timmermans. “Van de honderden miljoenen die de EU voor propaganda beschikbaar heeft gesteld nu ook een poging om kinderen te indoctrineren met schaamteloze quatsch over “samenwerken”.” Baudet heeft er “een vieze smaak” van in zijn mond. “Bah”, schrijft hij.

Op Twitter wordt wisselend gereageerd op de kritiek van Baudet op de Donald Duck. Sommige volgers scharen zich achter de FVD’er, terwijl andere stellen dat samenwerken Forum voor Democratie nou eenmaal vreemd is.

Lees ook: Thierry Baudet over Henk Otten: ‘Ik ben een vriend verloren en dat is naar’

Door: Thijs Kroezen