main-logo NPO Start
Word lid
16 oktober 2019 — 15:14

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te rijden en steeds dichterbij het Binnenhof te komen. De politie heeft bij de protesten geen mensen opgepakt.

Honderden demonstrerende boeren hebben woensdagmiddag het officiële demonstratieterrein verlaten, blokkeren tramlijnen en steken vuurwerk en rookbommen af. In het tumult is zelfs geprobeerd een band van een politieauto leeg te laten lopen, meldt ANP.

Manifestatie richting binnenstad

Het boerenprotest vindt plaats voor het Centraal Station in Den Haag. De demonstranten hadden vooraf afgesproken met de gemeente dat ze hun manifestatie zouden houden op de Koekamp, naast het Malieveld. De boeren gingen toch naar het Malieveld en nu verplaatsen ze zich richting de binnenstad.

De politie heeft het Binnenhof afgesloten voor publiek. Op verschillende plekken rond het Binnenhof zijn demonstrerende boeren met hun tractoren verschenen. Het Binnenhof is voor hen tot verboden terrein verklaard en afgezet met linten en voertuigen. Er zijn veel agenten en ook de Mobiele Eenheid staat paraat.

Plein volledig geblokkeerd

Door de actie is het Koningin Julianaplein volledig geblokkeerd. De aanwezigen roepen “Boeruh! Boeruh!” en “Rutte, rot op!”. De aanwezige ME kan niet verhinderen dat er van alle kanten steeds meer tractoren bijkomen.

Eerder woensdag zei burgemeester Johan Remkes van Den Haag dat de boeren zich aan de afspraken moeten houden. Ander gedrag noemt hij onacceptabel en gevaarlijk. “De door defensievrachtwagens afgezette zone is en blijft niet toegankelijk voor tractoren”, aldus Remkes. “Onderdeel van de afspraken is dat er vanwege de veiligheid rond het Binnenhof en in het Haagse centrum geen ruimte is voor demonstraties.”

LEES OOK: Boeren richtten pijlen op RIVM: ‘Stickstofmeting moet beter’

Door: Jasper van Loo

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Haagse Lobby

Rick Nieman onderzoekt de lobby rond Lelystad Airport. Er ligt een kant-en-klare luchthaven, maar er vertrekken geen vliegtuigen, dankzij een stevige burgerlobby en onenigheid binnen de politiek.

Vrijdag om 22:55 op

Woensdag in Hufterproef

Een kamer verhuren voor seks gebeurt nog regelmatig. Een huisbaas maakt misbruik van de kamernood en doet een louche voorstel aan een jongedame die dringend een kamer nodig heeft. Ook laten we een taxichauffeur stomdronken in een taxi stappen en stellen we in een kapsalon allerlei impertinente vragen aan een vrouw die voorheen man was. Wie is er hufterproof en durft onze aso’s tot de orde te roepen? Woensdag om 20.25 uur op NPO 3.

Opnieuw mensen aangetroffen in container op veerboot

In een veerboot die onderweg is naar Ierland zijn zestien mensen aangetroffen in een verzegelde container. De mensen zijn gevonden bij een routinecontrole en maken…

Lees meer

Britse band Coldplay stopt met touren vanwege het klimaat

Slecht nieuws voor fans van Coldplay buiten Groot-Brittannië. De band is voorlopig niet van plan om te touren vanwege de impact op het milieu. Dit…

Lees meer

Verdachte insulinemoorden diende patiëntes 3 keer insuline toe

De van insulinemoorden verdachte Rahiied A. zou in het Jasmijnhuis in Ridderkerk bij een 73-jarige en bij een 76-jarige vrouw drie keer onnodig insuline hebben…

Lees meer

Meer dan 100 duizend werkenden erbij, ook meer werklozen

In vergelijking met oktober vorig jaar, is het aantal werkenden in Nederland met 160 duizend gestegen tot een totaal van negen miljoen. Het aantal werklozen…

Lees meer

Waarom is Lelystad Airport nog steeds gesloten voor commerciële vluchten?

In deze aflevering van WNL-programma Haagse Lobby onderzoekt Rick Nieman de lobby rond Lelystad Airport. Er ligt bij Lelystad een kant en klare luchthaven, compleet…

Lees meer