main-logo NPO Start
Word lid
't Wordt Nu Laat - 15 oktober 2019 — 11:14

Journalist Diederik Jekel zegt baan op om YouTube-kanaal te beginnen

Wetenschapsjournalist Diederik Jekel heeft zijn baan bij het tv-programma De Kennis van Nu opgezegd om een nieuw YouTube-kanaal te beginnen. Dat maakte de journalist vannacht bekend in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Op Jekels Climate Channel gaat Jekel filmpjes maken over klimaatverandering.

Zijn collega’s vinden het “erg jammer” dat hij stopt, zegt Jekel. “Maar ze wisten al dat ik bezig was met dit kanaal. Het is een avontuur waar ik mijn tanden in wil zetten. Het is heel spannend, want ik doe het in mijn eentje.”

‘Ingewikkeld onderwerp’

Afgelopen zomer heeft Jekel al veel materiaal gedraaid in Noorwegen. Hij maakt het kanaal met zijn eigen geld en middelen. “Het is een heel ingewikkeld onderwerp, veel mensen weten niet precies wat een broeikasgas is.”

Diederik stoort zich aan de manier waarop soms over klimaatverandering wordt gepraat. “Het wordt met een soort zalvend vingertje verteld, door mensen die heel erg genieten van elektrische auto’s en van het vegetariër zijn. Daardoor is er een grote groep mensen die denkt: dat is niks voor mij. Terwijl we het er gewoon over moeten hebben.”

LEES OOK: Maker klimaatdocu genegeerd door media

Door: Tom Janssen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Op1

  • Boeren hebben alternatieve stikstofcijfers naar buiten gebracht die een ander beeld geven dan het RIVM. Hebben zij gelijk en wat betekent dit voor het stikstofbeleid? Politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-Kamerlid Jaco Geurts legden uit
  • Integratiedeskundige Keklik Yücel en columnist Özcan Akyol over het verhoor van imam Suhayb Salam van de al-Fitrahmoskee in het onderzoek naar buitenlandse inmenging bij moskeeën in Nederland
  • En Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn Kamerleden Thierry AartsenLilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, praten zij over het maatschappelijk belang van het feest
Huiseigenaar is 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke lasten

Huiseigenaren zijn dit jaar gemiddeld 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten dan in 2019. De stijging ligt fors hoger dan die van vorig jaar…

Lees meer

‘Supermarkten en tankstations moeten sigaretten uit schappen halen’

Ondernemers met een supermarkt of tankstation moeten sigaretten komend jaar al uit de schappen halen. Dat wil althans een meerderheid van de Tweede Kamer. Die…

Lees meer

De lonen zijn gestegen, maar heeft u ook meer geld uitgegeven?

Hoe meer geld je als consument in je portemonnee tegenkomt, hoe groter doorgaans de neiging is om dat geld uit te geven. Afgelopen jaar stegen…

Lees meer

Omzet bouw stijgt, maar minder dan eerder: ‘Wachten op stikstofoplossingen’

In de bouw zagen ze de omzet in het laatste kwartaal van 2019 stijgen, maar dat is wel de laagste kwartaalgroei in vier jaar tijd….

Lees meer