main-logo NPO Start
Word lid
Stand van Nederland - 2 oktober 2019 — 13:24

Dit is wat de Formule 1 in Zandvoort gaat opleveren

De Formule 1 zal in 2020 terugkeren in Zandvoort, tot grote blijdschap van veel lokale ondernemers. “Fantastisch, hier hebben we 35 jaar op gewacht”, zegt kaasboer Peter Tromp in Stand van Nederland. Tromp is voorzitter van de Zandvoortse ondernemersvereniging.

Tromp voorziet dat de komst van de Grand Prix een enorme impact zal hebben. “Vooral economisch gezien, maar ook voor de naam Zandvoort, voor het product. Ik heb altijd gezegd, als het goed gaat met het circuit, gaat het goed met Zandvoort. We hebben elkaar nodig.”

Jaarlijks bezoeken zo’n 250.000 mensen het circuit van Zandvoort. Gemiddeld geven deze bezoekers zo’n 20 euro per dag uit. Daarnaast geven zij 210 euro uit aan overnachtingen. In 2016 zijn de totale bestedingen van bezoekers aan het circuit bijna 20 miljoen euro. Daarvan komt ongeveer 12 miljoen euro terecht op het circuit zelf en nog eens 7,4 miljoen wordt uitgegeven in Zandvoort.

103 miljoen euro

Maar dat is nog niks vergeleken met wat de badplaats volgend jaar te wachten staat. De Formule 1 zal in één weekend meer opbrengen dan het circuit normaal in één jaar oplevert. In Zandvoort gaat het om dertig miljoen euro. Ook de rest van Nederland profiteert: zo’n 73 miljoen euro zal in de rest van Nederland uitgegeven worden.

In het weekend van 3 mei 2020 krijgt Zandvoort dan eindelijk z’n gedroomde Formule 1-race. Waar wordt allemaal aan verdiend rondom die Formule 1? Kijk woensdag naar Stand van Nederland, 21:15 op NPO 2.

Door: Tom Janssen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

In een paar jaar tijd zag Janneke Willemse, beurscommentator en RTL Z presentatrice, haar beleggingsbedrag verdriedubbelen. Hoe ze dat heeft gedaan beschrijft ze in het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ dat deze week verschijnt. Benieuwd naar haar verhaal? Luister om middernacht naar ’t Wordt Nu laat op NPO Radio 2 met Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur op

Stand van Nederland: de eeuwige jeugd

De Nederlander wordt steeds ouder, maar wil wel gezond en mooi oud worden. Stand van Nederland duikt in de economie van de eeuwige jeugd.

Donderdag om 22:10 op
Werkbezoek Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door na weigeren Sjoerdsma

Het geplande werkbezoek van de Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door, zo heeft de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken dinsdag besloten. De reden is dat…

Lees meer

Huisarts voor derde keer opgepakt op verdenking seksueel misbruik

Een 50-jarige huisarts uit Brunssum is maandag voor de derde keer opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. Twee patiënten deden aangifte tegen hem, schrijft ANP…

Lees meer

Wat te doen nu spaarrente op nul staat? ‘Sparen is gevaarlijker dan beleggen’

De spaarrente ligt rond de nul procent en de pensioenfondsen dreigen de pensioenen te korten. Daarom zoeken steeds meer Nederlanders naar een andere manier om…

Lees meer

Een miljoen Nederlandse gezinnen hebben te weinig spaargeld

Een miljoen Nederlandse gezinnen zijn bij tegenspoed niet in staat om €2000 op te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer…

Lees meer

Rusland weigert D66-Kamerlid, Blok roept ambassadeur op het matje

D66’er Sjoerd Sjoerdsma is door Rusland op de zwarte lijst gezet en mag niet mee met het werkbezoek van de Tweede Kamer naar dat land….

Lees meer