main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zaterdag - 21 september 2019 — 17:46

Veestapel verkleinen geen oplossing voor stikstofprobleem: ‘Dat is onbespreekbaar’

Het kabinet moet de veestapel niet verkleinen in de hoop het stikstofprobleem op te lossen. Dat zegt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

Komende woensdag brengt de Commissie-Remkes een advies uit aan het kabinet over de mogelijke aanpak van de stikstofcrisis. Door die crisis kunnen er op dit moment bijvoorbeeld veel bouwprojecten niet doorgaan, omdat daar te veel stikstof zou worden uitgestoten en dat slecht is voor omliggende natuur.

Volgens het Algemeen Dagblad zal Remkes onder meer het kabinet gaan adviseren om de maximumsnelheid op wegen te verlagen en de veestapel te verkleinen. Schreijer-Pierik heeft daar geen goed woord voor over. “Dat is helemaal onbespreekbaar.”

Andere mogelijkheden dan veestapel

De Europarlementariër van de christendemocraten stelt dat er in de landbouw andere manieren zijn om het stikstofprobleem op te lossen. “Waarom komt er niet meer geld voor boeren die willen stoppen met hun bedrijf? En ga kijken naar de mogelijke uitwisseling van varkens- en koeienrechten. Je hebt andere mogelijkheden dan de verplichte krimp van de veestapel. Waar zijn we in Nederland mee bezig?”

LEES OOK: Stikstofbesluit zorgt voor paradox in bouw: ‘Milieulobby schiet zichzelf in de voeten’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer