main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 11:25

Rotterdam voert meldplicht in voor trouwstoeten na overlast

Er komt vanaf 1 januari een officiële meldplicht voor trouwstoeten in Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb geeft daarmee gehoor aan de VVD die eerder een oproep deed om dit te regelen. De meldplicht wordt ingevoerd na een reeks van incidenten waarbij trouwstoeten in het hele land grote overlast veroorzaakten.

Politieagent bewusteloos geslagen

Begin deze maand werd in Rotterdam een politieagent bewusteloos geslagen toen hij probeerde om een trouwstoet tot stilstand te brengen. Ook waren er ongeregeldheden bij trouwstoeten in Hoofddorp en in Veghel.

De lokale partij  Groep de Mos/Hart voor Den Haag in Den Haag riep eerder deze maand tegelijk met de VVD in Rotterdam op tot een meldplicht. Rotterdam is nu de eerste gemeente die daadwerkelijk overgaat tot een meldplicht.

Journalist Mark Koster gaf vorige week in Goedemorgen Nederland op NPO 1 nog een klemmend advies aan mensen die zich misdragen in een trouwstoet:  “Ga lekker op Zandvoort racen. Huur Zandvoort af en ga daar trouwen, maar val ons er niet mee lastig met je flauwekul.”

LEES OOK: Gast van trouwstoet slaat agent bewusteloos, familie vraagt om hulp

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel? Kijk woensdag naar Hufterproef om 20:25 op NPO 3.

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer

40% van alle huwelijken in Nederland eindigt in een scheiding

De huwelijksbelofte ‘tot de dood ons scheidt’, gaat niet lang niet voor alle huwelijken op. Veertig procent van de Nederlanders geeft er namelijk de brui…

Lees meer