main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 12 september 2019 — 09:44

VVD en Groep de Mos willen verbod op trouwstoeten onderzoeken

De VVD in Rotterdam en Groep de Mos in Den Haag willen onderzoeken of een verbod of een meldplicht voor trouwstoeten mogelijk is. Afgelopen week waren er ongeregeldheden in Rotterdam, waar een agent bewusteloos werd geslagen en in hoofddorp waar een trouwstoet tot stilstand werd gebracht.

‘Te triest voor woorden’

“Het is te triest voor woorden dat we moeten uitleggen dat je je netjes aan de regels moet houden ook als je net getrouwd bent”, zegt fractievoorzitter van de VVD in Rotterdam Vincent Karremans tegen WNL. Hij wil dat trouwstoeten zich vooraf melden, maar ook een totaal verbod sluit hij niet uit. “We gaan kijken of het mogelijk is om een meldplicht of vergunningsplicht in te voeren, zodat de politie weet wanneer er trouwstoeten plaatsvinden. Als dat niet helpt, moeten we gewoon heel eerlijk zijn: dan moeten we ermee stoppen.”

Demonstratie

In Den Haag wil de lokale partij Groep de Mos/Hart voor Den Haag ook maatregelingen tegen trouwstoeten. Een trouwstoet is volgens een woordvoerder van de partij het beste te vergelijken met een demonstratie, die moet je ook vooraf melden.

Racen op Zandvoort

Journalist Mark Koster geeft in Goedemorgen Nederland op NPO 1 een klemmend advies aan mensen die zich niet weten te gedragen in een trouwstoet.  “Ga lekker op Zandvoort racen. Huur Zandvoort af en ga daar trouwen, maar val ons er niet mee lastig met je flauwekul.”

LEES OOK: Gast van trouwstoet slaat agent bewusteloos, familie vraagt om hulp

 

Door: Gemme Burger

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Op1

  • Boeren hebben alternatieve stikstofcijfers naar buiten gebracht die een ander beeld geven dan het RIVM. Hebben zij gelijk en wat betekent dit voor het stikstofbeleid? Politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-Kamerlid Jaco Geurts legden uit
  • Integratiedeskundige Keklik Yücel en columnist Özcan Akyol over het verhoor van imam Suhayb Salam van de al-Fitrahmoskee in het onderzoek naar buitenlandse inmenging bij moskeeën in Nederland
  • En Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn Kamerleden Thierry AartsenLilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, praten zij over het maatschappelijk belang van het feest
Huiseigenaar is 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke lasten

Huiseigenaren zijn dit jaar gemiddeld 5,2 procent meer kwijt aan gemeentelijke woonlasten dan in 2019. De stijging ligt fors hoger dan die van vorig jaar…

Lees meer

‘Supermarkten en tankstations moeten sigaretten uit schappen halen’

Ondernemers met een supermarkt of tankstation moeten sigaretten komend jaar al uit de schappen halen. Dat wil althans een meerderheid van de Tweede Kamer. Die…

Lees meer

De lonen zijn gestegen, maar heeft u ook meer geld uitgegeven?

Hoe meer geld je als consument in je portemonnee tegenkomt, hoe groter doorgaans de neiging is om dat geld uit te geven. Afgelopen jaar stegen…

Lees meer

Omzet bouw stijgt, maar minder dan eerder: ‘Wachten op stikstofoplossingen’

In de bouw zagen ze de omzet in het laatste kwartaal van 2019 stijgen, maar dat is wel de laagste kwartaalgroei in vier jaar tijd….

Lees meer