main-logo NPO Start
Word lid
Premier Rutte
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 11:45

Premier Rutte na liquidaties: ‘Wij zijn het gezag, dat is onveranderd’

Premier Rutte vindt dat de Nederlandse overheid nog steeds het gezag op straat heeft, ondanks de liquidaties van gisteren. Dat zei de premier aan het begin van de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen.

Rutte begon zijn betoog met het uitspreken van steun aan de nabestaanden van de geliquideerde advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi.

LEES OOK: Advocaat kroongetuige Nabil B. geliquideerd: ‘Waar iedereen bang voor was, is nu gebeurd’

“Het is een afschuwelijke moord en een aanslag op onze rechtsstaat”, zegt Rutte fel. “Je verstand staat erbij stil. De moord op Wiersum heeft ons allemaal diep geraakt, dat hoorde je en merkte je op straat.”

Baas op straat

PVV-leider Geert Wilders vroeg zich direct af of de Nederlandse overheid nog wel de baas op straat is tegen al het geweld. Rutte is daar helder over. “Wij zijn het gezag, dat is onveranderd.” De premier geeft aan dat er opnieuw een grens is overschreden.

“Daar moeten wij ons met volle macht en kracht tegen verzetten. De mensen die ons rechtssysteem dragen, moeten veilig hun werk kunnen doen. Dat moet de norm blijven, dat is niet onderhandelbaar. Het woord moet regeren, niet het geweld.”

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer