main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 09:49

Oud-voetballer Kelvin Maynard overleden na liquidatie in Amsterdam: ‘Verschrikkelijk’

De man die gisteravond werd doodgeschoten op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost is de 32-jarige oud-profvoetballer Kelvin Maynard. Dat heeft de politie vanochtend laten weten.

Maynard zat in zijn auto toen hij rond 20:30 uur werd beschoten door iemand op een scooter. Dit gebeurde in de buurt van een brandweerkazerne. De auto waarin Maynard zat kwam tegen de gevel van deze kazerne tot stilstand.

Aanwezig brandweerpersoneel heeft nog geprobeerd om Maynard te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Hij overleed namelijk kort daarna aan zijn verwondingen als gevolg van de liquidatie.

Maynard speelde profvoetbal in Nederland voor FC Volendam en FC Emmen. Later kwam hij nog uit voor clubs in Hongarije en Engeland en de laatste jaren voor verschillende amateurclubs in Nederland.

Verschrikkelijk

Zijn huidige club Alphense Boys reageert aangeslagen op het nieuws en noemt het ‘verschrikkelijk’. “Ons diepste medeleven gaat uit naar de vrouw en kinderen van Kelvin, zijn familie en vrienden.” De wedstrijd die de club dit weekend zou spelen is afgelast.

De dader van de schietpartij waarbij Maynard omkwam, is nog voortvluchtig. De schutter vluchtte samen met een ander persoon na het incident op een scooter. De verdachten waren zwart gekleed en reden op een zwart tweewielig motorvoertuig, zo meldt de politie.

Derk Wiersum

Maynard werd op dezelfde dag vermoord als advocaat Derk Wiersum, die kroongetuige Nabil B. bijstond in het proces tegen topcrimineel Ridouan Taghi. Volgens de politie hebben beide zaken voor zover bekend niets met elkaar te maken, al wordt dat nog onderzocht.

LEES OOK: ‘Geef beloning van 5 miljoen voor gouden tip naar Ridouan Taghi’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel? Kijk woensdag naar Hufterproef om 20:25 op NPO 3.

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer