main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 08:57

‘Geef beloning van 5 miljoen voor gouden tip naar Ridouan Taghi’

Het OM houdt er ernstig rekening mee dat topcrimineel Ridouan Taghi achter de moord zit op advocaat Derk Wiersum. Wiersum stond de kroongetuige Nabil B. bij in de zaak tegen de topcrimineel. Gisteren werd hij vlakbij zijn huis neergeschoten. Eerder werd al de broer van B. vermoord.

Momenteel is er een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de voortvluchtige Taghi. “Een ton is echt veel te weinig, maak daar maar 5 miljoen van”, zegt programmamaker en oud-advocaat Sander Schimmelpenninck in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Extra beveiliging

“We hadden dit kunnen zien aankomen”, zegt strafrechtadvocaat Mark Teurlings tegen WNL. “Ik heb begrepen dat Derk serieuze bedreigingen heeft gehad, dan had justitie hem veel beter moeten beschermen.”

Het AD zegt dat advocaat Wiersma bezig was met particuliere persoonsbeveiliging te regelen, omdat hij geen vertrouwen had in bescherming door politie en justitie. OM-hoofdofficier Fred Westerbeke liet gisteren weten dat alle rechters en officieren in de zaak tegen Taghi vanaf nu beveiliging krijgen.

Onorthodoxe maatregelingen

De overheid moet nu zijn tanden laten zien in strijd met tegen de criminele organisatie rondom Taghi, zegt Schimmelpenninck. “Het is belangrijk dat de lieden van de Mocro-Maffia begrijpen dat ze een serieuze tegenstander hebben.” Politiek commentator Wouter de Winther vult hem aan in Goedemorgen Nederland: “Dit zijn onorthodoxe zaken die vragen om onorthodoxe maatregelen.”

LEES OOK: Schok na executie advocaat: ‘Terreurdaad is mogelijk door zwijgcultuur in deze gemeenschap’

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer