main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 11:43

Ondernemersprogramma Dragons’ Den terug op tv: vallen investeerders voor jouw geniale idee?

Het programma Dragons’ Den keert na meerdere succesvolle reeksen in het buitenland in het voorjaar terug op tv in Nederland. Sander Schimmelpenninck gaat het programma voor WNL presenteren en hij hoopt op een gevarieerd gezelschap aan deelnemers, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

In het programma krijgen ondernemers de kans hun ideeën te pitchen aan een groep van topondernemers die gaan bepalen of zij hun eigen geld in dat idee gaan investeren.

Geld

Schimmelpenninck stelt dat deelnemers aan het programma vooral groot moeten denken. “De gemiddelde investeerder wil geld verdienen en dus moet het product dat wordt gepitcht kunnen groeien. Je moet het dus niet houden bij bijvoorbeeld maar één horecatent. Je wilt een schaalbaar product, dat is het voornaamste waar investeerders op gaan letten.”

LEES OOK: Goed nieuws! Ondernemers denken tóch meer te gaan investeren in 2019

Wie de topondernemers zijn die in het programma de pitches van de kandidaten gaan beoordelen en daar mogelijk in gaan investeren, is nog niet bekend. Maar volgens Schimmelpenninck wordt dat een mix van doorgewinterde ondernemers en enkele succesvolle jonge investeerders.

Inspireren

Kandidaten kunnen zich nog opgeven voor het programma. Volgens Schimmelpenninck is de deelname heel laagdrempelig. “Er zijn tegenwoordig ook ontzettend veel ondernemers, vanuit allerlei verschillende hoeken. Nederland is veel ondernemender geworden en het ondernemerschap is veel minder grijs en saai. Met dit programma hopen wij mensen te inspireren om iets te gaan doen met het idee dat ze hebben.”

Dragons’ Den is in het voorjaar in acht afleveringen te zien zijn op de zondagavond bij WNL. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers? Geef je dan op via www.WNL.tv/programmas/dragonsden

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer