main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 19 september 2019 — 10:11

‘Mogelijk extra geld voor drugsbestrijding na moord op advocaat Wiersum’

Betekent de moord op advocaat Derk Wiersum nu ook dat er extra geld vrijkomt voor de bestrijding van drugscriminaliteit? Politiek commentator Wouter de Winther verwacht dat er bij de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen opnieuw gesproken zal worden over dit fonds.

“De moord op Wiersum heeft er voor gezorgd dat er nu extra gas gezet wordt op de bestrijding van drugscriminaliteit, ik neem aan dat er alsnog meer geld voor wordt vrijgemaakt”, zegt hij in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

Maandag riepen het OM en twaalf burgemeesters de politiek op om een structureel ondermijningsfonds van 100 miljoen beschikbaar te stellen voor de bestrijding van drugscriminaliteit. De Telegraaf meldde toen dat er volgens de Prinsjesdagplannen geen gehoor zou worden gegeven aan deze oproep. Mogelijk komt daar nu verandering in.

Drugsbeleid

De Winther verwacht dat drugscriminaliteit steviger zal worden aangepakt, maar hij denkt niet dat er ander drugsbeleid komt in Nederland. “Over drugsbeleid wordt binnen de coalitie heel verschillend gedacht. Het CDA en de ChristenUnie zijn heel erg voor het bestrijden van drugs, terwijl D66 juist het drugsbeleid zoveel mogelijk probeert op te rekken. Bijvoorbeeld als het gaat om experimenten met wiet en xtc. De coalitie is dus op dat punt behoorlijk verdeeld, er is een compromis gesloten over wat er wel niet mag gebeuren.”

LEES OOK:‘Geef beloning van 5 miljoen voor gouden tip naar Ridouan Taghi’

Door: Gemme Burger

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel? Kijk woensdag naar Hufterproef om 20:25 op NPO 3.

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer