main-logo NPO Start
Word lid
De Zaak Van Je Leven - 19 september 2019 — 16:43

Hoe een slim plan van de politie de moord op Frans Bindels na jaren oploste

Wie was verantwoordelijk voor de moord op de sterkste man van Milsbeek, Frans Bindels? Die vraag leek nooit een antwoord te krijgen, tot een plan van de politie het tij deed keren. Dat blijkt uit de nieuwste aflevering van De Zaak van je Leven.

Bindels werd in juli 2002 dood aangetroffen in zijn boerderij in het Limburgse Milsbeek. Er wordt al snel gedacht aan een roofmoord, omdat Bindels een tijdje daarvoor een spatbord zou hebben verkocht en zich in cash had laten uitbetalen. Er werd echter niets buitgemaakt bij de moord.

LEES OOK: De moord op Mariska Peters: hoe een oom zijn nichtje vermoordde

Twee Roemenen lijken voor de oplossing in de zaak te kunnen zorgen, maar zij brengen de politie niet meer informatie en het spoor loopt dood. Totdat in de winter van 2005 de naam van ene Marco uit Nijmegen wordt genoemd.

Afluisteren

De zaak is dan echter een aantal jaren oud en de kans dat Marco zomaar zou gaan praten, werd zeer klein geacht. De politie kwam met een plan, waarbij opnieuw de Roemenen een rol speelden. Zij worden opgepakt en de politie verspreid dit nieuws via kranten en tv.

Marco uit Nijmegen ziet dit nieuws en praat met een bekende van hem over de zaak. De politie weet dit, omdat Marco wordt afgeluisterd. Zo komt de waarheid over de moord op de dan 51-jarige Bindels alsnog op tafel. Hij wordt opgepakt, waarmee de zaak rond is.

Kijk de hele aflevering van De Zaak van je Leven over de moord op Frans Bindels terug via NPO Start! 

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nu bekijken: Hufterproef

In Hufterproef zien we een moeder die niet wil dat haar kind met zwarte poppen speelt. Hoe reageren omstanders in een speelgoedwinkel?

Meld je aan voor Dragon's Den!

Het succesvolle ondernemersprogramma Dragons’ Den keert in het voorjaar terug op tv. Wil jij jouw geniale idee voorleggen aan een panel van topondernemers en zo een investering binnenslepen? Geef je dan snel op door hier te klikken.

Europese Unie en Groot-Brittannië sluiten Brexit-deal: ‘Geweldig’

Groot-Brittannië en de Europese Unie hebben een deal gesloten over de Brexit. Dat bevestigen de Britse premier Boris Johnson en Europese Commissie-voorzitter Jean-Claude Juncker via…

Lees meer

Opgepakte man Ruinerwold verdacht van vrijheidsberoving en benadelen gezondheid gezin

De 58-jarige huurder van het pand in Ruinerwold wordt verdacht van betrokkenheid bij wederrechtelijke vrijheidsberoving en het benadelen van de gezondheid van anderen. Josef B….

Lees meer

Baudet: stikstofbrief Schouten moet per direct van tafel

De brief die minister Carola Schouten (Landbouw) begin deze maand aan de Kamer stuurde over de stikstofproblematiek moet direct van tafel. Hetzelfde geldt voor alle…

Lees meer

Het boerenprotest in 38 indrukwekkende foto’s en video’s

Duizenden boeren zijn vandaag voor de tweede keer vanuit het hele land naar Den Haag getrokken om te demonstreren tegen het jojo-beleid uit Den Haag….

Lees meer

Chaos bij boerenprotest Den Haag: boeren leggen openbaar vervoer stil

Het centrum van Den Haag is onbereikbaar voor tram- en busverkeer door het boerenprotest. Het is boeren gelukt om met trekkers door het centrum te…

Lees meer

Proces Geert Wilders loopt opnieuw vertraging op: gerechtshof legt zaak stil

Het ‘minder-Marokkanen’-proces tegen PVV-leider Geert Wilders is uitgesteld tot 9 december. Het hoger gerechtshof wil eerst stukken boven tafel over de vervolging van de PVV’er…

Lees meer