main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Goedemorgen Nederland - 17 september 2019 — 08:46

Dé vraag van deze Prinsjesdag: Zal de koning zijn baard nog hebben?

Op Prinsjesdag is er traditiegetrouw veel aandacht voor de kleding van de koningin. Maar de ogen zullen vandaag ook gericht zijn op de kin van de koning. Wat iedereen zich afvraagt: zal hij zijn baard nog hebben?

Na zijn vakantie in Griekenland had Willem-Alexander zijn gezichtsbeharing laten staan. Dat leidde tot veel positieve reacties: veel mensen vonden dat het hem goed staat.

“Ik heb begrepen dat het een blijvertje is”, zegt politiek commentator Wouter de Winther in Goedemorgen Nederland op NPO 1. “Zelf heeft hij gezegd hem te laten staan ‘tot hij eraf gaat.'”

Ook koningshuisdeskundige Justine Marcella is voorstander: “Ik zit in team baard, ik vind het heel goed staan”, zegt de hoofdredacteur van tijdschrift Vorsten. “We hebben een poll gedaan en daaruit blijkt dat 83 procent van onze volgers denkt dat de baard meegaat de koets in vandaag.”

Gegrinnik in paleis

Alle speculaties rond de gezichtsbeharing van de koning leidt tot “gegrinnik in het paleis”, zegt Marcella. “Normaal gaat het over de kleding van zijn echtgenoot. De baard wint van de kleding van de koningin. Als de baard meegaat de Ridderzaal in, dan is het meer dan een vakantiebaard.”

Ook politiek journalist Barbara Rijlaarsdam verwacht dat de koning zich niet glad geschoren heeft vanochtend. “De kritieken waren goed, dus hij zou gek zijn als hij hem er afhaalt.”

Naast de koning zal er ook veel aandacht zijn voor koningin Máxima. Vorig jaar was er kritiek op haar hoed, die ook wel ‘de vliegende schotel’ werd genoemd. Door het grote formaat konden sommige Oranjefans langs de koninklijke route haar gezicht niet zien.

LEES OOK: Nieuwe baard van Willem-Alexander is volgens deskundigen ‘een blijvertje’

 

Door: Tom Janssen

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Presentatrice Jill Bleiksloot is net 27 geworden. Het duurt zeker nog veertig jaar voor ze met pensioen gaat, maar kan dat straks nog wel? De Generatie Next vraagt het zich af. Dekkingsgraden lopen terug en het aantal zzp’ers neemt toe. Jill onderzoekt de alternatieven en zoekt ook de architect achter het nieuwe pensioenstelsel op: demissionair minister Wouter Koolmees.

Donderdag 28 januari 22.10 uur
Station Amsterdam Centraal gaat grondig op de schop

Station Amsterdam Centraal staat een grote verbouwing te wachten. Het station gaat grondig op de schop. En dat is niet voor het eerst. Al eerder…

Lees meer

Wopke Hoekstra: schade door relschoppers wordt volledig opgevangen

Onverzekerde winkeliers die schade hebben opgelopen door de rellen van de afgelopen dagen kunnen een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dat zegt minister van…

Lees meer

Merijn Heijnen (46) is al vier jaar met pensioen dankzij een zuinig leven

De 46-jarige Merijn Heijnen woont in een mooi appartement, vlakbij het strand in het goed betaalbare Goa, India, samen met zijn vrouw. En het mooiste…

Lees meer

RIVM: 4774 nieuwe coronabesmettingen, iets onder gemiddelde

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 4774 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er meer dan dinsdag, toen het RIVM…

Lees meer

Brexit brengt Britten naar Nederland: ‘Drukste maanden die we tot nu toe hebben gehad’

Nu de Britten weer ‘in control’ zijn, kijken Britse bedrijven vaker naar Nederland als oplossing om hun klanten in de Europese Unie goed te blijven…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug