main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zaterdag - 14 september 2019 — 18:30

Verbazing over interview met man Halsema: ‘Ze heeft een groot probleem’

Het interview met de man van Femke Halsema over de arrestatie van haar zoon leidt tot veel verbazing, zo ook bij mediadeskundige Mark Koster. “Je gaat toch niet zo je vrouw door het slijk halen”, zegt Koster in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1.

In het interview zegt de vader, Robert Oey, dat het wapen waarmee zijn zoon werd opgepakt van hem was. Hij had de revolver gebruikt bij een filmopname en daarna in een laatje in de ambtswoning bewaard.

“Normaal had dit een privézaak kunnen blijven”, zegt Koster. “Als zij maar meteen openheid van zaken hadden gegeven. Maar in de brief aan de Amsterdammer heeft zij niet verteld hoe dat wapen daar kwam. Het is een ongelooflijke rel.”

‘Overtreed elke dag de wet’

In het interview zegt Oey dat hij wel vaker de wet overtreedt. Koster: “Hij zegt: ‘Ik overtreed elke dag wel de wet.’ Dat kan natuurlijk niet. Halsema zit in de driehoek van Amsterdam. Die heeft bepaalt dat het speuren naar illegale wapens een topprioriteit is. Er worden mensen op straat afgeknald. Dan kun je niet als burgemeester dit in je huis hebben.”

Ook de fractieleider van de VVD in Amsterdam Marianne Poot vindt dat dit nu niet langer een privézaak is. Zij heeft samen met andere partijen om een spoeddebat met de burgemeester gevraagd. “Ik vertrouw op de eerlijkheid en integriteit van de burgemeester”, zegt zij tegen WNL. “Zij moet de kans krijgen deze vragen te beantwoorden. Maar het is wel heel zorgelijk in een tijd waarin schietpartijen aan de orde van de dag zijn.”

Sneu

Koster verwacht dat Halsema het aankomend debat niet ongeschonden gaat overleven. “Ik denk dat ze een heel groot probleem heeft. Ik vind het ongelooflijk sneu voor Halsema. Oey leek me een fantastisch leuke kerel, maar je gaat toch niet zo je vrouw door het slijk halen.”

LEES OOK: Wapen zoon Halsema was van vader: ‘Had ik die revolver beter moeten verstoppen?’

Door: Tom Janssen

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Presentatrice Jill Bleiksloot is net 27 geworden. Het duurt zeker nog veertig jaar voor ze met pensioen gaat, maar kan dat straks nog wel? De Generatie Next vraagt het zich af. Dekkingsgraden lopen terug en het aantal zzp’ers neemt toe. Jill onderzoekt de alternatieven en zoekt ook de architect achter het nieuwe pensioenstelsel op: demissionair minister Wouter Koolmees.

Donderdag 28 januari 22.10 uur
Station Amsterdam Centraal gaat grondig op de schop

Station Amsterdam Centraal staat een grote verbouwing te wachten. Het station gaat grondig op de schop. En dat is niet voor het eerst. Al eerder…

Lees meer

Wopke Hoekstra: schade door relschoppers wordt volledig opgevangen

Onverzekerde winkeliers die schade hebben opgelopen door de rellen van de afgelopen dagen kunnen een beroep doen op het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Dat zegt minister van…

Lees meer

Merijn Heijnen (46) is al vier jaar met pensioen dankzij een zuinig leven

De 46-jarige Merijn Heijnen woont in een mooi appartement, vlakbij het strand in het goed betaalbare Goa, India, samen met zijn vrouw. En het mooiste…

Lees meer

RIVM: 4774 nieuwe coronabesmettingen, iets onder gemiddelde

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft in het afgelopen etmaal 4774 positieve coronatests geregistreerd. Dat zijn er meer dan dinsdag, toen het RIVM…

Lees meer

Brexit brengt Britten naar Nederland: ‘Drukste maanden die we tot nu toe hebben gehad’

Nu de Britten weer ‘in control’ zijn, kijken Britse bedrijven vaker naar Nederland als oplossing om hun klanten in de Europese Unie goed te blijven…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug