main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 25 augustus 2019 — 10:35

Burgemeester Assen: “De impact is enorm, maar speculeren is zinloos”

Marco Out, de burgemeester van Assen, noemt de gebeurtenis van gisteren een “bijzonder ernstig incident met een enorme impact voor alle betrokkenen.” Ook zegt hij dat er wilde speculaties de rondte gaan.

Een man is gistermiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in woonwijk Peelo. Vijf mannen werden aangehouden. Volgens de politie waren ze op de man afgegaan omdat ze hem verdachten van een zedendelict.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. “De impact is enorm. Er is iemand om het leven gebracht en er zijn vijf mensen aangehouden. Dat doet veel in een anders zo rustige buurt. Daarom en omdat mensen nog met veel vragen zitten, bieden we hulp aan. Die wordt de komende uren verder uitgebouwd. Daar zetten we een heel team van professionals op’’, aldus de burgemeester tegen het AD.

Speculaties

Een heftige situatie als dit voert de speculaties. Een slechte zaak, denkt Out. “Wat mensen vooral heel erg lastig vinden is dat de wildste speculaties voorbij komen over wat er nu precies gebeurd zou zijn. Laat eerst duidelijk worden wat er precies gebeurd is, voordat iedereen er conclusies aan verbindt. Het enige juiste is volgens mij om die uitkomst af te wachten.’’

LEES OOK: Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Door: Leroy van den Berg

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Schrijfster en actrice Isa Hoes kun je kennen van haar rollen in All Stars of Vrouwenvleugel maar ook van haar boek ‘Toen ik je zag’ over de dood van haar man Antonie Kamerling. Vorige week verscheen haar bundel troostgedichten ‘Zo heel jij mij’.  Waar is ze nog meer druk mee? Je hoort haar om 00.00 uur in ’t Wordt Nu Laat met Maaike Timmerman op NPO Radio 2.

 

Vannacht om 0.00 uur

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer