main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 20 augustus 2019 — 09:43

Provincie Zuid-Holland presenteert nieuw bestuur, zonder Forum voor Democratie

Zuid-Holland presenteert vandaag als laatste van alle provincies het nieuwe collegeakkoord en de nieuwe ploeg van gedeputeerden. Dat meldt het ANP. De grootste partij in de provincie, Forum voor Democratie, zit niet in het bestuur en gaat de oppositie in.

Op de dag af vijf maanden na de verkiezingen voor de Provinciale Staten hebben alle provincies een nieuw bestuur. Het Zuid-Hollandse bestuur bestaat uit VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA. VVD wilde graag een coalitie vormen met Forum voor Democratie erbij, maar “andere partijen wierpen te veel blokkades op”, zo liet de VVD eerder weten.

De verkiezingen voor Provinciale Staten waren op 20 maart. Forum voor Democratie kreeg landelijk de meeste stemmen. De partij won in drie provincies, werd in zes provincies de tweede partij en drie keer de derde partij. Maar uiteindelijk zit de partij van Thierry Baudet alleen in Limburg in het bestuur. Groningen en Drenthe hadden als eersten een nieuwe coalitie, twee maanden na de stembusgang.

LEES OOK: Grootste partij FVD buitenspel bij coalitievorming Flevoland: ‘Schijnvertoning’

Door: Tom Janssen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer