main-logo NPO Start
Word lid
Foto: Politie
Goedemorgen Nederland - 19 augustus 2019 — 10:36

Politie vindt in brand gestoken konijn: ‘Heb je geen gevoel?’

De politie van Apeldoorn spreekt schande van een mogelijk gevalletje dierenmishandeling: de agenten troffen een konijn aan dat in brand lijkt te zijn gestoken. Het dier moest worden ingeslapen.

De agenten troffen op de Woudhuizermarkt een kleine brand aan op de openbare weg. Ze dachten in de eerste instantie aan een rugtas, maar toen begon de ‘vuurhaard’ te bewegen en sprong er een konijn uit. “Wij hebben al klappend het vuur van het konijn afgeslagen”, schrijft de politie op Facebook.

De dienders vermoeden dat het dier door iemand is aangestoken. In het bericht spreken ze hun afschuw uit over dit vermeende wangedrag:

“Had je het konijn dan niet beter ergens anders aan kunnen bieden? Of heb jij geen gevoel? Deed het jou dan helemaal niks? Wij zijn in iedere geval ontzettend kwaad.”

Mensen die het dier menen te herkennen, wordt verzocht contact te zoeken met de politie.

Door: Tim Berbers

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

PODCAST: Mark en Margreets Weekend

Kinderen zoals Lars Westra (12) en Greta Thunberg (17) worden ingezet als “deugmascottes voor de klimaathype”. Dat zegt mediadeskundige Mark Koster in de podcast Mark en Margreets Weekend van WNL en NPO Radio 1.

Wetenschappers waarschuwen voor gevaar te veel vitamine B12: ‘Grotere kans op sterfte’

Wetenschappers van het UMCG in Groningen waarschuwen voor de gezondheidsrisico’s van te veel vitamine B12. Volgens de onderzoekers hebben mensen met een hogere waarde van…

Lees meer

Huizenprijzen nog steeds stevig in de lift: gemiddelde koopwoning in jaar tijd 6,9 procent duurder geworden

De huizenprijzen in Nederland zijn vorig jaar opnieuw flink gestegen, maar niet zo hard als een jaar eerder. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek…

Lees meer