main-logo NPO Start
Word lid
13 augustus 2019 — 14:38

A$AP Rocky toch naar Lowlands, ondanks vervolging in Zweden voor mishandeling

De wereldberoemde rapper A$AP Rocky (Rakim Mayers) treedt aankomend weekend tijdens Lowlands gewoon op. Dit heeft zijn management aan de festivalorganisatie laten weten. Lange tijd was er twijfel over het optreden, omdat de rapper vastzat en veroordeeld werd in Zweden vanwege zware mishandeling.

Mayers mag zijn uitspraak in vrijheid afwachten en kan dus gewoon optreden. Het Openbaar Ministerie eist zes maanden tegen de rapper.

Trump vs Zweden

Eerder ontstond veel ophef rond de zaak, tot bemoeienis van de Amerikaanse president Donald Trump aan toe. Mayers zou uit zelfverdediging gehandeld hebben, toen twee jongens hem op straat langdurig bleven lastigvallen – ondanks herhaaldelijk verzoek om weg te gaan.

Nadat de beelden van het incident verspreid werden, vroeg Trump de Zweedse premier om gratie te verlenen aan Mayers. Ook zou hij persoonlijk instaan voor de borgsom van de rapper. Tot grote ergernis van Trump, zei de premier niks te kunnen doen: de rapper zou gelijk behandeld worden, net als iedereen.

Niet veel later werd Mayers alsnog vrijgelaten. Morgen volgt de uitspraak van de Zweedse rechter. Na de uitspraak is er nog genoeg tijd om op te treden tijdens Lowlands, voor A$AP zich moet melden in Zweden.

Een celstraf is volgens het Openbaar Ministerie van Zweden onontkomelijk, vanwege het buitensporige geweld dat de rapper en zijn entourage gebruikte. Bekijk de beelden van het incident en de verklaring van A$AP Rocky in de rechtbank in de twee video’s hieronder.

Door: Leroy van den Berg

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer