main-logo NPO Start
Word lid
Foto ter illustratie.
13 augustus 2019 — 14:19

Partij crystal meth uit Mexico onderschept in Hilversum, drie mannen opgepakt

De politie heeft gisteren in een loods in Hilversum 32 kilo methamfetamine (crystal meth) gevonden. Daarbij zijn drie mannen aangehouden, zo meldt de politie. De drugs zaten verstopt in een magneet, die afkomstig is uit Mexico.

Bij de doorzoeking zijn een 47-jarige man uit Almere, een 32-jarige man uit Amsterdam en een 43-jarige man uit Uithoorn aangehouden.

De drugs hebben volgens de politie een straatwaarde van 3,2 miljoen euro. De verdovende middelen zijn Nederland binnengekomen via Schiphol. Inmiddels is de partij vernietigd.

Toename

Methamfetamine werd tot voor kort weinig gezien in Nederland, en het aantal gebruikers zou marginaal zijn vergeleken met populairdere drugs zoals cocaïne en xtc. Toch zijn er aanwijzingen dat de drug steeds vaker voorkomt. Zo werd er begin dit jaar een verhoogde hoeveelheid methamfetamine in het Amsterdamse rioolwater gemeten. Daarnaast zijn er dit jaar een aantal grote partijen van de drug onderschept.

In mei werd in Moerdijk een drijvend drugslab ontdekt, waarbij een aantal Mexicanen werd opgepakt. In juli trof de douane nog 86 kilo crystal meth aan in een container in de Rotterdamse haven. De drugs lagen verstopt in een schroef van een mengmachine voor veevoer. De partij had een straatwaarde van 8,6 miljoen euro en was ook afkomstig uit Mexico. Een man uit Den Haag werd daarvoor opgepakt.

LEES OOK: ‘Meer crystal meth in Amsterdams rioolwater’

Door: Tom Janssen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

In een paar jaar tijd zag Janneke Willemse, beurscommentator en RTL Z presentatrice, haar beleggingsbedrag verdriedubbelen. Hoe ze dat heeft gedaan beschrijft ze in het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ dat deze week verschijnt. Benieuwd naar haar verhaal? Luister om middernacht naar ’t Wordt Nu laat op NPO Radio 2 met Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur op

Stand van Nederland: de eeuwige jeugd

De Nederlander wordt steeds ouder, maar wil wel gezond en mooi oud worden. Stand van Nederland duikt in de economie van de eeuwige jeugd.

Donderdag om 22:10 op
Werkbezoek Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door na weigeren Sjoerdsma

Het geplande werkbezoek van de Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door, zo heeft de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken dinsdag besloten. De reden is dat…

Lees meer

Huisarts voor derde keer opgepakt op verdenking seksueel misbruik

Een 50-jarige huisarts uit Brunssum is maandag voor de derde keer opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. Twee patiënten deden aangifte tegen hem, schrijft ANP…

Lees meer

Wat te doen nu spaarrente op nul staat? ‘Sparen is gevaarlijker dan beleggen’

De spaarrente ligt rond de nul procent en de pensioenfondsen dreigen de pensioenen te korten. Daarom zoeken steeds meer Nederlanders naar een andere manier om…

Lees meer

Een miljoen Nederlandse gezinnen hebben te weinig spaargeld

Een miljoen Nederlandse gezinnen zijn bij tegenspoed niet in staat om €2000 op te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer…

Lees meer

Rusland weigert D66-Kamerlid, Blok roept ambassadeur op het matje

D66’er Sjoerd Sjoerdsma is door Rusland op de zwarte lijst gezet en mag niet mee met het werkbezoek van de Tweede Kamer naar dat land….

Lees meer