main-logo NPO Start
Word lid
Foto ter illustratie.
11 mei 2019 — 14:33

Drugsboot in Moerdijk zinkt bijna door boobytrap, Mexicanen en Nederlander opgepakt

Hulpdiensten moesten vannacht alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat een boot in Moerdijk waarop drugs werd geproduceerd tijdens het ontruimen zou zinken. Een boobytrap moest ervoor zorgen dat sporen op het schip zouden worden gewist, maar dit mislukte voor een groot deel. Drie Mexicanen en een Nederlander zijn aangehouden.

De politie ontdekte het schip vrijdagmiddag aan de Havenkant tijdens een controle. Op het schip werd een drugslab aangetroffen waar crystal meth (methamfetamine) werd gemaakt. In de afgelopen nacht moesten alle spullen die bruikbaar zijn voor het onderzoek in deze zaak van de boot worden gehaald. Deze actie moest worden gestaakt toen er sprake bleek van sabotage.

Speciaal scherm

Volgens de politie liep er tijdens de ontruimingsactie ineens in hoog tempo water in het schip, vermoedelijk vanwege een boobytrap in de vorm van een pomp die op afstand aan was gezet. De mensen die op het schip aan het werk waren, moesten halsoverkop vertrekken.

Er waren vervolgens nog even serieuze zorgen dat de chemicaliën die bij het drugslab horen en brandstof in het water terecht zouden komen als gevolg van de sabotage. Rijkswaterstaat voorkwam dit door een scherm om het schip te leggen die verspreiding van de gevaarlijke stoffen zou tegengaan.

Uniek

Nadat de pomp was gestopt en er geen water meer het in schip kwam, kon verder worden gegaan met het veiligstellen van sporen. De ontruiming gaat ook vandaag nog verder. Volgens de politie is de vondst van dit drugslaboratorium uniek in Nederland, omdat het de eerste keer is dat een drugslab in een vrachtschip is aangetroffen. Een 65-jarige man uit Breda zit vast, evenals drie mannen van 23, 26 en 37 jaar uit Mexico. Zij hebben geen vaste woon- of verblijfplaats.

De vier mannen waren aan boord toen de politie het schip ontdekte en zij werden ter plekke aangehouden. Bij de vondst van dit schip werd één agent onwel door de chemische lucht. Hij moest naar het ziekenhuis, maar is inmiddels weer thuis.

LEES OOK: Politieacademie: ‘Omzet Nederlandse synthetische drugshandel 18,9 miljard’

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer