main-logo NPO Start
Word lid
Foto: Screenshot YouTube / UP! Network
12 augustus 2019 — 17:02

Man met bivakmuts onterecht aangehouden tijdens boerkademonstratie

De man die vrijdag een bivakmuts droeg tijdens de demonstratie tegen het boerkaverbod in Den Haag is onterecht aangehouden. Dat meldt de politie op Twitter.

De man liep tijdens de demonstratie rond met een bivakmuts op om te kijken hoe de politie zou reageren. Nadat zijn identiteit door een agent werd gecontroleerd, liep hij door naar het Centraal Station. Daar werd hij uiteindelijk aangehouden door twee agenten.

“De aanhouding van een man met bivakmuts bleek na voorgeleiding aan de hulpofficier van justitie op juridische basis onterecht”, zo laat de politie weten. “De man is direct heengezonden.”

‘Niet gelijk behandeld’

De man wilde met zijn actie aandacht vragen voor de “rechtsongelijkheid”, zo liet hij weten aan UP! Network. “Die wet is er nou eenmaal, die moet gewoon uitgevoerd worden. We worden niet gelijk behandeld in Nederland. Er is de hele week niemand aangehouden, dat zegt wel iets.”

Hoewel de aanhouding dus onterecht is, heeft de politie nog wel een waarschuwing voor anderen die ondanks de zomerse temperaturen met een bivakmuts op naar buiten willen. “Als je met een bivakmuts op het Centraal Station loopt, is het niet vreemd als je door agenten wordt aangesproken.”

LEES OOK: ‘Boerkaverbod moet gehandhaafd worden, zo simpel is het’

Door: Tom Janssen

Ook liever vrolijk rechts? Laat WNL niet verloren gaan en word Superlid klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat:

In een paar jaar tijd zag Janneke Willemse, beurscommentator en RTL Z presentatrice, haar beleggingsbedrag verdriedubbelen. Hoe ze dat heeft gedaan beschrijft ze in het boek ‘Blondjes Beleggen Beter’ dat deze week verschijnt. Benieuwd naar haar verhaal? Luister om middernacht naar ’t Wordt Nu laat op NPO Radio 2 met Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur op

Stand van Nederland: de eeuwige jeugd

De Nederlander wordt steeds ouder, maar wil wel gezond en mooi oud worden. Stand van Nederland duikt in de economie van de eeuwige jeugd.

Donderdag om 22:10 op
Werkbezoek Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door na weigeren Sjoerdsma

Het geplande werkbezoek van de Tweede Kamer aan Rusland gaat niet door, zo heeft de Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken dinsdag besloten. De reden is dat…

Lees meer

Huisarts voor derde keer opgepakt op verdenking seksueel misbruik

Een 50-jarige huisarts uit Brunssum is maandag voor de derde keer opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. Twee patiënten deden aangifte tegen hem, schrijft ANP…

Lees meer

Wat te doen nu spaarrente op nul staat? ‘Sparen is gevaarlijker dan beleggen’

De spaarrente ligt rond de nul procent en de pensioenfondsen dreigen de pensioenen te korten. Daarom zoeken steeds meer Nederlanders naar een andere manier om…

Lees meer

Een miljoen Nederlandse gezinnen hebben te weinig spaargeld

Een miljoen Nederlandse gezinnen zijn bij tegenspoed niet in staat om €2000 op te brengen. Dit blijkt uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB). Meer…

Lees meer

Rusland weigert D66-Kamerlid, Blok roept ambassadeur op het matje

D66’er Sjoerd Sjoerdsma is door Rusland op de zwarte lijst gezet en mag niet mee met het werkbezoek van de Tweede Kamer naar dat land….

Lees meer