main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Thierry Baudet en Henk Otten (r) in betere tijden. Foto: ANP
29 juli 2019 — 12:08

Henk Otten geroyeerd door Forum, wil verder als nieuwe partij

Henk Otten is gisteren officieel geroyeerd als lid van Forum voor Democratie. De partij beschuldigt oud-penningmeester Otten van financieel wanbeleid, zo laat Forum op hun website weten. Otten wil verder als nieuwe partij en verwacht dat Forum-leden die op zijn lijn zitten zich bij hem aan zullen sluiten.

De officiële bekendmaking van Forum dat Otten geroyeerd is kwam kort nadat Otten een brief aan het partijbestuur publiceerde, waarin hij zegt dat verschillende FVD’ers “aanzienlijke bedragen” hebben ontvangen uit de partijkas. Hij roept de partij op om al deze betalingen openbaar te maken.

Kaltgestellt

Otten spreekt van karaktermoord, volgens hem wordt hij door het bestuur “kaltgestellt” omdat hij kritisch was over partijleider Thierry Baudet in een NRC-interview. Hij heeft laten weten aangifte te zullen doen wegens smaad tegen drie personen: Baudet, secretaris en penningmeester Rob Rooken en partij-adviseur Paul Frentrop.

Verder als nieuwe partij?

Forum wil dat Otten zijn zetel in de Eerste Kamer inlevert, maar hij laat weten dat niet te zullen doen. Otten liet daarentegen weten aan EenVandaag dat meerdere leden van de Eerste Kamerfractie overwegen om zich bij Otten aan te sluiten. Otten wil dus verder met Forum-leden die op zijn lijn zitten.

LEES OOK: ‘Forum voor Democratie kan uit elkaar vallen door vertrek Otten’

Door: Productie WNL

Het tv-seizoen is begonnen. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Podcast: Oorlog in je Lichaam

Is kanker meer een chronische dan een dodelijke ziekte aan het worden? Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen, bij wiens vrouw borstkanker met uitzaaiingen is geconstateerd, zoekt het uit in de podcast ‘Oorlog in je lichaam’ Hans Jaap laat zien wat het heden, verleden en toekomst is van de behandeling van kanker. Een persoonlijke zoektocht waarbij Hans Jaap en zijn vrouw er alles aan doen om haar leven te rekken.

Alle afleveringen zijn nu te beluisteren via NPO Radio 2 of uw favoriete podcast-app.

Documentaire: My Friend, The Mayor

De Amerikaanse verkiezingen komen eraan. In een land waar polarisatie hoogtij viert laat Max Westerman, de oud-correspondent, zien dat het ook anders kan gaan. In zijn documentaire My Friend, The Mayor volgt hij een linkse homoseksueel, die burgemeester wil worden van een conservatieve plaats in de buurt van New York. Is dat mogelijk in het tijdperk van Donald Trump?

Zondag om 23:15
CBS: Huizenprijzen en aantal transacties flink gestegen

Bestaande koopwoningen waren in september 8,6 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat betekende de grootste prijsstijging in ruim anderhalf jaar. Ook…

Lees meer

Oorlog in je Lichaam: doorleven met kanker

Veel psychische problemen die je ziet bij kanker zijn niet zo gemakkelijk te behandelen met methodes die je in de gewone geestelijke gezondsheidszorg (ggz) zou…

Lees meer

Nederlandse ‘sekteleider’ verdacht van misbruik en verkrachting

Justitie in Duitsland verdenkt een 58-jarige Nederlandse ‘sekteleider’ van seksueel misbruik van kinderen en verkrachting. De man zou bovendien iemand mishandeld hebben en een vrouw…

Lees meer

Vijf aanhoudingen om vondst ‘professioneel’ drugslab in Eersel

De politie heeft inmiddels vijf mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab dat woensdag in het Brabantse Eersel werd ontdekt. In het lab…

Lees meer

Het tv-seizoen is begonnen

WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier