main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
17 juli 2019 — 14:29

Klacht van Michael P. over schouderbreuk gegrond verklaard

Het Openbaar Ministerie moet strafrechtelijk onderzoek doen naar de gang van zaken bij de aanhouding van Michael P. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam bepaald. De aanleiding is een klacht van P. over diens aanhouding waarbij hij een schouderbreuk opliep. De klacht van P. werd aanvankelijk geseponeerd, maar het Hof oordeelt nu dat de klacht gegrond is.

Het hof verwijst naar de wet waarin is vastgelegd dat niemand onderworpen mag worden aan folteringen, bestraffingen of onmenselijke of vernederende behandelingen, schrijft NU.nl “Dit is een grondprincipe van de Nederlandse rechtsstaat”, zegt het hof.

Volgens het hof leek P. bij zijn aanhouding ongedeerd en heeft hij zich niet verzet. Na de aanhouding bleek sprake van ernstig letsel. Het OM moet nu uitputtend onderzoek doen en met een plausibele verklaring komen voor het letsel.

P. moest stevig beetgepakt worden

De Rijksrecherche stelde na de aanhouding van P. een rapport op, dat is ingezien door RTL Nieuws. Daaruit blijkt dat de officier van justitie het heeft gehad over “het stevig beetpakken van P.” De hoop bestond op dat moment nog dat Faber in leven zou zijn. Er werd daarom druk uitgeoefend op P. om haar verblijfplaats te onthullen.

Na onderzoek zijn vijf leden van het arrestatieteam aangemerkt als direct betrokkenen bij de aanhouding.

De teamleider van het arrestatieteam verklaarde eerder dat er twijfel ontstond over of de arrestatie-instructie wel door de beugel kon. “Ik weet dat de sectiecommandant behoorlijk in een spagaat zat. Wat verwachtte de teamleiding van hem en hoe zou zich dat verhouden naar eventuele bevoegdheden”, zei de teamleider tegen RTL Nieuws.

LEES OOK: Oom Anne Faber reageert: ‘Bizar dat Michael P. kan terugkeren in maatschappij’

Door: Productie WNL

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier