main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 16 juli 2019 — 10:02

Slob zet – onder dwang van Raad van State – moslimschool Westland door

Als de gemeenteraad van Westland (Zuid-Holland) niet alsnog instemt met de oprichting van een islamitische basisschool, zal onderwijsminister Arie Slob woensdag de komst van een dergelijke school afdwingen. Hij neemt dan de plaats in van de gemeenteraad en verleent toestemming voor de oprichting van de moslimschool.

Een woordvoerder van de minister benadrukte dat maandag, nadat duidelijk was geworden dat de Westlandse gemeenteraad dinsdag niet over de mogelijke komst van een dergelijke school zal praten. De hoop is dat Westland onder druk alsnog akkoord gaat.

LEES OOK: ‘Ouders Haga Lyceum leven in een hele andere werkelijkheid’

Geen meerderheid in de raad voor moslimschool

Burgemeester Bouke Arends had gevraagd om de omstreden plannen op de agenda van de vergadering te zetten, maar de partijen zien dat niet zitten. Na een gesprek met een paar grote partijen, waaronder Westland verstandig, LPF en GemeenteBelang Westland, concludeerde de burgemeester eerder maandag dat er “geen meerderheid in de raad is” om opnieuw over het onderwerp te praten.

Scholenvereniging Yunus Emre wil een basisschool op islamitische grondslag beginnen in de kassengemeente. Westland wil dat niet en heeft de plannen afgewezen. De school stapte echter naar de Raad van State, de hoogste bestuursrechter, en die bepaalde dat Yunus Emre een school mag stichten.

Minister Slob eist dat Westland zich neerlegt bij de uitspraak van de Raad van State en instemt met de komst van een islamitische basisschool. Doet de gemeente dat niet, dan grijpt de minister in en drukt hij de school erdoor, zo dreigde hij vorige week al.

Eerder dit jaar sprak de minster zich nog uit tegen een islamitische school in het Westland, omdat de leerlingennorm volgens hem niet gehaald zou worden. De Raad van State concludeerde toen ook al anders. Slob staat nu niks anders te doen dan het dwingende advies van de hoogste rechters uit te voeren.

Door: Leroy van den Berg

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer