main-logo NPO Start
Word lid
't Wordt Nu Laat - 12 juni 2019 — 16:56

Mark Koster heeft twijfels bij nieuwsplatform John de Mol: ‘Doe het niet’

Mediadeskundige Mark Koster heeft sterke twijfels over het slagen van het nieuwe digitale nieuwsplatform van Talpa van John de Mol.”De grote vraag is of hij dit aan kan. Ik zou zeggen: ‘doe het niet'”, aldus Koster in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

John de Mol koopt momenteel flink personeel in voor zijn nieuwe digitale nieuwsplatform, zo weet Koster. “Hij koopt allemaal eindredacteuren en goede mensen weg, onder andere bij WNL,” zegt Koster. De Mol wil met onder andere een nieuwsapp de concurrentie aangaan met Nu.nl en de NOS. Het platform moet begin volgend jaar online gaan.

Toch zal dat aangekochte toptalent niet per se een garantie zijn voor succes, zo verwacht de mediadeskundige. “Het grote probleem met nieuws is dat het een ambacht is. Je moet hoor- en wederhoor doen, en kijken of het klopt. Dat kost veel geld.”

‘Talpa is grootste eenmansbedrijf van Nederland’

De Mol staat niet bekend om zijn kennis van de digitale wereld, zo weet Koster. “Hij koopt gewoon de beste mensen uit de industrie. De grote vraag is of hij niet te eigenwijs is. Dat weten we van hem: Talpa is het grootste eenmansbedrijf van Nederland. Er is maar één baas, en dat is John de Mol. Ik hoop dat hij snapt dat de digitale wereld iets anders is dan een televisieprogramma of een blad maken.”

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer