main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
Goedemorgen Nederland - 11 juni 2019 — 09:31

Nieuwe antiterreurmaatregelen op zes treinstations

Op zes Nederlandse treinstations worden nieuwe antiterreurmaatregelen ingevoerd om de veiligheid te verbeteren. De veiligheid moet zo “op-to-date” blijven, zegt een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

De maatregelen kosten in totaal 3,5 miljoen euro. Volgens de NCTV is er echter geen concrete en directe aanleiding om ervan uit te gaan dat de veiligheid in het geding is op de stations.

Wat de maatregelen inhouden, blijft geheim. Net als op welke stations ze worden ingevoerd. Het zou in ieder geval om een aantal stations in Utrecht, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam gaan.

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer