main-logo NPO Start
Word lid
President Trump en Nancy Pelosi.
Goedemorgen Nederland - 7 juni 2019 — 11:49

Democraat Pelosi: ‘Ik wil Trump na presidentschap in gevangenis zien’

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, voelt er weinig voor een impeachmentprocedure te beginnen tegen president Donald Trump. De leider van de Democraten wil wachten tot na de verkiezingen van 2020 en Trump vervolgen als hij die verkiezingen verliest.

De Amerikaanse website Politico schrijft dat diverse Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden druk uitoefenen op Pelosi om een afzettingsprocedure te beginnen tegen Trump. Pelosi deed gisteren op een overleg echter uit de doeken wat haar plan is.

“Ik wil niet dat hij wordt afgezet, ik wil hem in de gevangenis”, zou Pelosi hebben gezegd. Zij wil Trump verslaan bij de komende verkiezingen en daarna kijken of hij kan worden vervolgd. Een zittend president heeft namelijk immuniteit.

Volgens de Democraten belemmerde Trump het onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 en zou hij daarom gestraft moeten worden. De president ontkent dat.

LEES OOK: Trump: ‘Geen sprake van samenzwering met Rusland’

Schade

Pelosi liet al eerder doorschemeren niks te zien in het voortijdig afzetten van van de president. Dat kan de Democraten namelijk schaden in hun eigen campagne voor de komende verkiezingen. De Amerikaanse economie draait goed onder Trump. Een afzettingsprocedure zou veel kiezers zijn kant op kunnen drijven. De Democraten worden dan mogelijk gezien als slechte verliezers.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer