main-logo NPO Start
Word lid
President Trump en Nancy Pelosi.
Goedemorgen Nederland - 7 juni 2019 — 11:49

Democraat Pelosi: ‘Ik wil Trump na presidentschap in gevangenis zien’

Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, voelt er weinig voor een impeachmentprocedure te beginnen tegen president Donald Trump. De leider van de Democraten wil wachten tot na de verkiezingen van 2020 en Trump vervolgen als hij die verkiezingen verliest.

De Amerikaanse website Politico schrijft dat diverse Democratische leden van het Huis van Afgevaardigden druk uitoefenen op Pelosi om een afzettingsprocedure te beginnen tegen Trump. Pelosi deed gisteren op een overleg echter uit de doeken wat haar plan is.

“Ik wil niet dat hij wordt afgezet, ik wil hem in de gevangenis”, zou Pelosi hebben gezegd. Zij wil Trump verslaan bij de komende verkiezingen en daarna kijken of hij kan worden vervolgd. Een zittend president heeft namelijk immuniteit.

Volgens de Democraten belemmerde Trump het onderzoek naar Russische inmenging in de presidentsverkiezingen van 2016 en zou hij daarom gestraft moeten worden. De president ontkent dat.

LEES OOK: Trump: ‘Geen sprake van samenzwering met Rusland’

Schade

Pelosi liet al eerder doorschemeren niks te zien in het voortijdig afzetten van van de president. Dat kan de Democraten namelijk schaden in hun eigen campagne voor de komende verkiezingen. De Amerikaanse economie draait goed onder Trump. Een afzettingsprocedure zou veel kiezers zijn kant op kunnen drijven. De Democraten worden dan mogelijk gezien als slechte verliezers.

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: De Opvolgers

Kun je rijk worden van troep? Jazeker, dat bewijst de familie Kras uit Volendam. In de jaren ‘50 begon opa Kras ooit als voddenboer, maar inmiddels zijn de Krasjes afval miljonairs. Door slim te investeren en vooral door met de hele familie  hard te werken. Met de poten in het vuil. De familie staat aan de vooravond van een aantal belangrijke beslissingen die de voortgang van het familiebedrijf behoorlijk kan beïnvloeden.

Engeland is EU 43 miljard schuldig bij brexit, Johnson weigert te betalen

Groot-Brittannië moet de Europese Unie (EU) 43 miljard euro betalen indien het land besluit om uit de EU te stappen. Tegen Sky News heeft premier…

Lees meer

Strandbezoekers ‘gewaarschuwd’ voor haai in Noordzee

Op de volgestroomde stranden aan de Noordzee is zondag mogelijk met schrik kennisgenomen van een boodschap achter een reclamevliegtuigje, meldt het ANP. “Let op: hier…

Lees meer

Mogelijk eerste dode door roken e-sigaret, 193 andere gelijke situaties gemeld

ABC News meldt dat in de afgelopen week de eerste persoon is overleden door een longziekte die mogelijk is veroorzaakt door het roken van e-sigaretten….

Lees meer

Britse prins Andrew biedt excuses aan voor contact met Epstein

De omstreden miljardair Jeffrey Epstein werd in 2008 al veroordeeld voor seksueel misbruik. Ondanks de veroordeling, nam de Britse prins Andrew geen afstand van de…

Lees meer

In speeltuin gedode man is 32-jarige uit Assen, 5 mannen zitten vast

De man die zaterdag door geweld om het leven kwam in een speeltuin in de wijk Peelo in Assen, is een 32-jarige man uit Assen,…

Lees meer

‘Krakers We Are Here denken de baas te zijn omdat niemand ze aanpakt’

De asielkrakers van actiegroep We Are Here denken het recht te hebben om te kraken omdat zowel de gemeente Amsterdam als de politie niets doet….

Lees meer

Man overleden in speeltuintje na melding zedendelict met kind

Een man is zaterdagmiddag in Assen om het leven gekomen nadat hij was mishandeld. Dat gebeurde in een speeltuintje aan de Iemstukken, een straat in…

Lees meer