main-logo NPO Start
Word lid
Stand van Nederland - 31 mei 2019 — 08:55

Toerist in eigen land wil meer luxe: ‘Camping zonder wifi niet meer van deze tijd’

Nederlanders gingen de afgelopen vijf jaar veel vaker op vakantie in eigen land, en hebben meer wensen over hun verblijfplaats dan in het verleden. Dat zegt campinghouder Anne-Sophie Kat in het economisch onderzoeksprogramma Stand van Nederland, dat de vakantie-industrie onderzocht.

In 2012 verbleven 21,1 miljoen Nederlandse gasten in eigen land tijdens hun vakantie. Dat aantal steeg vervolgens flink naar 25,1 miljoen in 2018, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Niet alleen dit aantal heeft een ontwikkeling doorgemaakt, ook de behoeftes van de Nederlandse vakantieganger zijn anders geworden.

“Mensen willen steeds meer luxe”, merkt Anne-Sophie Kat. Zij is eigenaresse van camping De Kleine Wolf in het Overijsselse Stegeren, een familiebedrijf dat door haar opa in 1963 werd opgericht.

Eigen huis

“Door de jaren heen hebben wij steeds meer velden gecreëerd en nu bouwen we steeds meer accommodaties bij, omdat mensen meer luxe willen. Zij willen wel het kampeergevoel van lekker op de camping zitten, maar wel met hun eigen douche, eigen wc en lekker hun eigen huisje.”

Hoewel de camping van Kat is een bosrijke omgeving zit, betekent dat niet dat de campingbezoeker zich tegenwoordig alleen nog maar stort op de natuur. “Gasten kunnen ook wifi kopen en daarmee hun Netflix-account beheren. Een camping zonder wifi is niet meer van deze tijd.”

Investeren

De winst die de camping van Kat maakt gaat volgens haar voor een groot deel meteen weer terug in de camping, in de vorm van investeringen om zo de goede naam te behouden.

“Bezoekers willen goed sanitair en steeds meer privacy. Daarom hebben wij de sanitairgebouwen volledig vernieuwd. Vroeger kwamen de wandjes niet tot de grond, maar tegenwoordig krijg je dan geen vijf sterren meer bij de beoordeling.”

Kijk hier naar de aflevering van Stand van Nederland over de grenzeloze groeimarkt van de vakantie-industrie. 

Door: Mark Broersma

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Met 21.000 voorkeursstemmen kwam Maurits von Martels begin 2017 in de Tweede Kamer terecht voor het CDA. Daarvoor was hij melkveehouder en wethouder in Dalfsen. Want we kunnen wel wat meer boerenverstand gebruiken in de Kamer, aldus de politicus. Hoe kijkt hij aan tegen de stikstofproblematiek? En welke muziek luistert hij graag? Je hoort hem om middernacht op NPO Radio 2 bij Carolien Borgers.

Vannacht om 0.00 uur
Automobilist gebruikt lachgas en filmt eigen achtervolging

Een 23-jarige man is woensdagavond aangehouden in Ede nadat hij al rijdend lachgas gebruikte. De bestuurder filmde vervolgens zijn eigen achtervolging met een telefoon, meldt…

Lees meer

Treinreiziger even vaak op tijd als vorig jaar, meer reizigers

NS-reizigers kwamen afgelopen jaar in bijna 93 procent van alle treinritten op tijd aan en het aantal reizigers is flink gestegen. Dat blijkt uit de…

Lees meer

‘Minder aantal mensen viert Sinterklaas, lootjes trekken met Kerst wordt populairder’

In 2015 vierde 61% van de Nederlanders Sinterklaas, in 2019 is dat 50 procent. Lootjes trekken met Kerst wordt populairder: in 2015 deed 16 procent…

Lees meer

‘Rookruimtes moeten uiterlijk 2022 verdwijnen’

Alle rookruimtes moeten uiterlijk 2022 zijn verdwenen. In alle openbare gebouwen, overheidsinstellingen en in het bedrijfsleven gaan de roomruimtes daarmee eerder dicht dan was afgesproken….

Lees meer

Vermist meisje Marley (11) teruggevonden na AMBER Alert, vader is aangehouden

Het vermiste 11-jarige meisje uit Lelystad, voor wie eerder donderdag een Amber Alert was verspreid, is terecht. Haar vader is aangehouden. Het meisje was uit…

Lees meer

AMBER Alert voor vermiste Marley (11) uit Lelystad

Er is een AMBER Alert verspreid voor Marley (11) uit Lelystad. Zij wordt sinds woensdag vermist en zou in gezelschap zijn van haar vader, meldt…

Lees meer

Stikstof spoedwet door Kamer zonder linkse steun

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de spoedwet voor de aanpak van het stikstofprobleem waarmee het kabinet de woningbouw vlot wil trekken, meldt het ANP….

Lees meer

Pas op! ‘Criminelen richten zich in 2020 op mobiel bankieren’

Mensen die gebruik maken van mobiel bankieren moeten komend jaar oppassen. Volgens het Russische IT-beveiligingsbedrijf Kaspersky richten cybercriminelen zich volgend jaar waarschijnlijk op apps voor…

Lees meer