main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
26 mei 2019 — 14:57

Onbekenden proberen politiebureau Eindhoven in brand te steken

Onbekenden hebben zondagochtend rond 6.00 uur geprobeerd brand te stichten in het hoofdbureau van de politie aan de Mathildelaan in Eindhoven.

Rond die tijd werd een molotovcocktail (een fles met een ontvlambare vloeistof en een brandend lont) tegen de draaideur van het bureau gegooid. Agenten achter de balie hoorden een harde knal. Direct daarna zagen ze vlammen. Ze wisten het vuur snel te blussen, zei een woordvoerder van de politie. Niemand raakte gewond, meldt het ANP.

”Er waren meteen vlammen”, aldus de woordvoerder. Door het vuur ontstond lichte schade aan de ingang. De dader is vooralsnog onbekend. Er is nog niemand aangehouden. ”We hebben nog geen vermoeden om wie het gaat. Het was niet iemand die uit het politiebureau kwam lopen”, aldus de woordvoerder. ”Geen klant van ons dus.”

De politie neemt de poging tot brandstichting hoog op. Agenten onderzoeken camerabeelden om de dader te achterhalen. De politie is op zoek naar getuigen.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer