main-logo NPO Start
Word lid
24 mei 2019 — 13:48

Gemeentehuis Gilze en Rijen extra beveiligd na concrete bedreiging

Het gemeentehuis van Gilze en Rijen wordt extra beveiligd vanwege een “zeer bedreigende en intimiderende brief” die een aantal weken is gestuurd. Een woordvoerder van de gemeente zegt tegen ANP dat de publieksruimte van het gemeentehuis tijdens openingsuren onder extra toezicht staat. Het Eindhovens Dagblad maakte eerst melding van de beveiliging.

“De maatregelen blijven van kracht zolang politie en het Openbaar Ministerie ons dat adviseren”, aldus de woordvoerder. Op de inhoud van de brief gaat hij niet in. Hij wil ook niet bevestigen dat de afzender Jan B. is, zoals media berichten.

Ook een woordvoerder van de politie wil geen mededelingen over de brief of de identiteit van de schrijver doen. Wel zegt hij dat “afgelopen donderdag een man zich verdacht ophield voor het gemeentehuis. Na een gesprek is deze persoon weggegaan.”

B. is een pas vrijgekomen crimineel, die vastzat voor het in stukken hakken en laten verdwijnen van een lijk. Daarnaast beschouwt het Openbaar Ministerie hem als wapenleverancier voor de Amsterdamse onderwereld.

In 2017 is B. tot een maand voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor bedreiging van burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen.

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer