main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 22 mei 2019 — 08:34

Rutte: ‘Gepruts van Baudet hoort niet bij een volwassen partij’

Mark Rutte reageerde vanochtend in Goedemorgen Nederland op de retweet van Thierry Baudet met de uitspraak ‘ich habe es gewusst’. “Dit is allemaal niet heel smaakvol,” zegt Rutte. “Hij zegt dat hij de Tweede Wereldoorlog er niet bij wilde halen, maar wat hij steeds doet is een beetje zand in het water gooien zodat het water troebel wordt. Vervolgens zegt hij: ‘dat komt niet door mij!'”

Thierry Baudet retweette vorige week een video waarin vrouwen zeggen dat ze worden misbruikt en verkracht door migranten. In de video waren beelden geplakt van onder andere Mark Rutte met een bord met daarop de tekst ‘ich habe es gewusst’.

De fractievoorzitter van Forum voor Democratie in Zuid-Holland Rob Roos is niet blij met de retweet van Baudet. Roos: “Wij willen in Zuid-Holland serieus meedoen met de coalitiebesprekingen. Onder andere de ChristenUnie valt over dit filmpje, waardoor het onderhandelingsproces wordt bemoeilijkt.”

Baudet zei gisteren dat hij geen link ziet tussen de Tweede Wereldoorlog en de uitspraak ‘ich habe es gewusst’. Baudet: “Het debat moet gaan over geweld en onveiligheid door migranten.” Ook Rutte maakt zich zorgen om de coalitiebesprekingen en Baudets uitspraken: “Forum is de grootste partij van Nederland geworden het is daarom belangrijk dat ze in de Provinciale Staten meedoen. In Limburg, Flevoland en Zuid Holland zijn er gesprekken gaande met Forum. Dit soort extreme tweets en gepruts van Baudet horen niet bij een het gedrag van een volwassen politieke partij.”

Door: Redactie

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer