main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 21 mei 2019 — 14:18

Schok over milkshake op Nigel Farage: ‘Het begint met een taart en eindigt met een kogel’

Forum voor Democratie-fractievoorzitter Thierry Baudet noemt het in Goedemorgen Nederland vreselijk dat Nigel Farage een milkshake over zich heen kreeg. “Het is helaas een trend in alle westerse landen dat politici die zich uitspreken steeds vaker bedreigd worden.”

De Engelse leider van de Brexit Party kreeg maandag een milkshake over zich heen gegooid in Newcastle. Een tegenstander van zijn ideeën wilde op deze manier protesteren.

“Ik vind het een hele zorgelijke ontwikkeling”, vervolgt Baudet. “Je kunt zeggen ‘het is maar een milkshakeje’, maar hoe klein ook, het is natuurlijk een enorme inbreuk op je persoonlijke integriteit. Dit kan echt niet. Ongeacht of je het met iemand eens bent, van iemands huis of lijf blijf je af.”

De FVD-leider heeft ervaring met bedreigingen. Zo werd in september van 2017 zijn huis beklad door een groep anarchisten. Na de verkiezingsoverwinning van Forum eerder dit jaar voor de Provinciale Staten bedreigde een vrouw Baudet met de dood tijdens een anti-fascistische mars.

“Je moet hier zeker niet lichtvaardig over doen”, valt FD-journalist Jean Dohmen Baudet in Goedemorgen Nederland bij. “In Nederland hebben we ervaring met Pim Fortuyn. Het begint met een taart en eindigt met een kogel.”

Ook Derk Jan Eppink, de lijsttrekker bij de Europese Verkiezingen voor FVD, vindt zulke acties een groot gevaar. “Sommige mensen voelen zich gewettigd om allerlei middelen aan te grijpen. Dat begint met een milkshake en wordt steeds erger. Dan eindig je met lijfwachten overal, dat zie je al veel in het Europees Parlement. Zulke mensen spreken zich uit, maar dat recht heb je.”

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer