main-logo NPO Start
Word lid
21 mei 2019 — 14:30

Vermoedelijke commandant terroristische Jabhat al-Nusra aangehouden in Kapelle

Een vermoedelijke commandant van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra is aangehouden in het Zeeuwse Kapelle. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Het gaat om een 47-jarige Syriër die wordt verdacht oorlogs- en terroristische misdrijven.

De verdachte zou hebben gevochten onder de naam Abu Khuder. De politie heeft bij de huiszoeking beslag gelegd op documenten een computer en een telefoon. Ook in Ede heeft de politie een inval gedaan bij een man die in contact stond met de verdachte.

Tegelijkertijd zijn er zes huizen doorzocht in Duitsland. Het gaat om mogelijke strijders van het bataljon van Khuder.

Khuder verblijft sinds 2014 in Nederland, meldt het OM. Hij heeft een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. De Nederlandse politie is een onderzoek gestart op aanwijzingen van hun Duitse collega’s. Zij beschikten over verklaringen tegen de opgepakte man.

Jabhat al-Nusra is een terroristische groepering in Syrië die gelinkt was aan al-Qaeda. Deze groep vocht tegelijkertijd met andere rebellen en Islamitische Staat in Syrië tegen elkaar en het regeringsleger.

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Terugkijken: Misdaadcollege

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen. Bijna twintig jaar lang was Utrecht in de ban van deze serieverkrachter.

OPINIE: Kinderen de dupe van passend onderwijs en constant gesleutel door overheid

Passend onderwijs schaadt leerlingen. Dat blijkt uit een enquête van de Algemene Onderwijsbond (AOb). Verrassend is die uitkomst niet, zegt opiniemaker Esther Voet. Leraren geven…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe de serieverkrachter Utrecht jarenlang in zijn greep hield

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer

OM vervolgt drie Russen en Oekraïner voor neerschieten MH17

Het Openbaar Ministerie vervolgt vier mensen voor het neerhalen van vliegtuig MH17. Dat heeft hoofdofficier Fred Westerbeke van het Joint Investigation Team (JIT) bekendgemaakt tijdens…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Hoe een fout daderprofiel de politie op het verkeerde been zette

In Misdaadcollege van WNL vertellen politie en justitie vanuit de koepelgevangenis in Arnhem hoe ze de zaak van de Utrechtse serieverkrachter wisten op te lossen….

Lees meer