main-logo NPO Start
Word lid
't Wordt Nu Laat - 7 mei 2019 — 13:42

Juryvoorzitter: ‘Duncan Laurence gaat het Eurovisie Songfestival winnen’

Nederland gaat met de inzending van Duncan Laurence dit jaar het Eurovisie Songfestival winnen. Dat zegt de voorzitter van de Nederlandse vakjury Elise van der Horst in ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2.

Laurence is ook volgens de bookkeepers een grote kanshebber. Toch zijn de verwachtingen niet te hoog gespannen, zo denk het jurylid. “Hij heeft een ontzettend mooi nummer, het is al een gouden plaat. Het gaat supergoed, ik denk dat hij gaat winnen.”

De zangeres verwacht dat Laurence het dit jaar “ontzettend goed” gaat doen. “Hij zingt heel stabiel, ook die hoge kopstem zit er supergoed op. Ik denk dat hij het fantastisch gaat doen.”

Eerlijke kans

Van der Horst, bekend als EliZe, heeft zich nog niet verdiept in de deelnemers uit andere landen. “Ik heb expres niet gekeken zodat ik ze allemaal een eerlijke kans kan geven. Als je een liedje een paar keer hoort, krijgt het al snel je voorkeur.”

De zangeres is zelf ook al een keer gepolst of ze mee wilde doen aan het Songfestival. “Dat was toen net m’n eerst single uit was. Toen was het nog met allemaal voorrondes, en er waren meerdere artiesten. Het was een hele wedstrijd om wie het zou worden. Ik heb het toen niet gedaan.”

Anouk

Als Van der Horst nog een keer gevraagd zou worden, zou ze zeker meedoen. “Ja, ik denk iedereen wel. Sinds Anouk heeft meegedaan is het mega-tof om mee te doen aan het Songfestival. Je land vertegenwoordigen is een grote eer.”

LEES OOK: Oud-Ajacied Maduro: ‘Ajax haalt de Champions League-finale’

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Morgenavond in De Zaak van je Leven

Lukt het politie en justitie om ondanks weinig medewerking van motorclub Satudarah tóch de moord op Haagse Rinus op te lossen en hoe ging dat proces? Kijk in De Zaak van je Leven naar een uniek kijkje achter de schermen.

Woensdagavond om 20:25 uur op

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

Jazzmusicus Benjamin Herman is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Welke muziek luistert de New Cool Collective-voorman zelf? Je hoort het vannacht in ’t Wordt Nu Laat.

Luister vanaf 00.00 uur op
Kabinet verhoogt zorgtoeslag, maar verwacht stijging zorgpremie

Mensen die zorgtoeslag ontvangen, zullen dat bedrag volgend jaar zien oplopen. In 2020 stijgt de zorgtoeslag namelijk meer dan de zorgpremie, dat meldt het Ministerie…

Lees meer

Coalitie positief over troonrede, oppositie kritisch op plannen: ‘Kabinet slaat plank mis’

Politieke partijen in de Tweede Kamer hebben wisselend gereageerd op de troonrede die vandaag door koning Willem-Alexander werd uitgesproken. De coalitie is positief, de oppositie…

Lees meer

Koning in troonrede: ‘Economische groei zal komende jaren minder worden’

De economische vooruitzichten in Nederland zijn voor komend jaar positief, maar in de jaren daarna zal de economische groei gematigder worden. Dat zei koning Willem-Alexander…

Lees meer

Zien! Koning met baard in glazen koets op Prinsjesdag

Koning Willem-Alexander heeft op Prinsjesdag in de Ridderzaal in Den Haag voor de zevende keer de troonrede voorgelezen. Voorafgaand aan die toespraak trok hij samen…

Lees meer

Waar willen Nederlanders dat het begrotingsoverschot aan wordt uitgegeven?

Het kabinet moet het geld dat overblijft door het begrotingsoverschot uitgeven aan salarisverhogingen in de publieke sector. Dat vindt althans het merendeel van de deelnemers…

Lees meer

‘Vrouwen moeten zelf meer vechten om in het topbestuur te komen’

Het vrouwenquotum (30 procent van het topbestuur in Nederland moet uit vrouwen bestaan), wil organisch nog niet voltrekken. “Er is iets van progressie, maar het…

Lees meer

Ooggetuige steekpartij in Breda: ‘Ik zag hoe mijn vriend neerviel’

De politie in Breda heeft vandaag een 30-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht drie jongeren te hebben neergestoken, meldt de politie….

Lees meer