main-logo NPO Start
Word lid
Goedemorgen Nederland - 3 april 2019 — 07:52

Burgemeester Krimpen a/d IJssel heeft toch spijt van Facebookbericht over Baudet

De burgemeester van Krimpen aan den IJssel, Martijn Vroom, heeft spijt betuigd van zijn Facebookbericht over Thierry Baudet. Vroom deed dat gisteravond tijdens een spoeddebat in de gemeenteraad, zo meldt RTV Rijnmond.

In het bericht verwees Vroom naar een toespraak van Baudet, waarin de Forum voor Democratie-voorman zei dat de elite geen boeken leest. Bij het bericht stonden foto’s van boeken over nazi’s en het fascisme.

“Ik had dat bericht niet moeten plaatsen,” zo zei de burgemeester. “De door mij gekozen vorm roept nare gevoelens op bij allerlei mensen. Ik heb spijt over de vorm en de inhoud ervan. Hoewel ik iets heel anders bedoelde met het bericht, maakt dat nu allemaal niet meer uit. Want het was fout en het is enorm balen dat het zo mis is gegaan.”

Vroom zegt dat het nooit zijn bedoeling is geweest om Forum voor Democratie-kiezers in een kwaad daglicht te plaatsen. De spijtbetuiging is opmerkelijk omdat Vroom vorige week nog zei geen spijt te hebben van zijn uitlatingen.

Politiek commentator Wouter de Winther vind het bericht “absurd”, zo zei hij in Goedemorgen Nederland. Hij benadrukt dat een burgemeester altijd boven de partijen moet staan. “Die functie komt met verantwoordelijkheid. Het gaat niet om het berijden van je eigen politieke stokpaardjes. Je moet je realiseren dat ook mensen in jouw gemeente op Forum voor Democratie hebben gestemd. Die hebben geen behoefte aan dit soort kwalificaties.”

‘Veel te laat’

Ook strafrechtadvocaat Mark Teurlings vindt dat de burgemeester er moet zijn voor alle burgers. “Dit komt veel te laat,” aldus Teurlings over de spijtbetuiging. “Hij had dat besef ook de volgende dag kunnen hebben.

VIDEO: Wiegel: ‘Raad moet burgemeester Krimpen a/d IJssel op matje roepen’

Door: Tom Janssen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Goedemorgen Nederland-special op Koningsdag

Een speciale Koningsdag-uitzending met drie gasten: Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, hoofdredacteur van Vorsten Justine Marcella en Maxima-kenner Josine Droogendijk zijn te gast. Ook zijn we live op de kindervrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam en natuurlijk in Amersfoort waar de familie die ochtend aankomt. We zijn er tussen 9 en half 11 op NPO 1!

9:00 tot 10:30 uur
Boa’s mogen niet staken op Koningsdag van rechter

Buitengewone opsporingsambtenaars in Amsterdam mogen niet staken op Koningsdag zaterdag. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vrijdag bepaald, schrijft ANP. De handhavers wilden juist op…

Lees meer

OM eist ruim twee celstraf tegen asielzoeker voor brandstichting in aso-azc

Een 37-jarige asielzoeker uit Algerije moet wat het Openbaar Ministerie betreft ruim twee jaar de cel in, vanwege een brandstichting in het aso-azc in Hoogeveen….

Lees meer

Halvering van aantal politiefunctionarissen met hoger inkomen dan minister

Het aantal werknemers bij de politie met een topinkomen is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat meldt de politie op haar website. De bedoeling is…

Lees meer

Fors minder asielzoekers krijgen beschermde status in Nederland

In totaal 4.795 asielzoekers hebben vorig jaar een beschermde status gekregen in Nederland. Syriërs kwamen hier het vaakst voor in aanmerking, zo blijkt uit cijfers…

Lees meer

Kamermeerderheid schaart zich achter D66-plan voor ‘nachtvluchtverbod’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van D66 om nachtelijke vluchten op Schiphol te verbieden. Dat bleek vanmiddag tijdens een stemming. Van…

Lees meer