main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
Goedemorgen Nederland - 1 april 2019 — 08:12

Haagse slijter ontvangt bedreigingen uit Turkse hoek omdat hij wodka verkoopt

Ofran Badakhshani uit Den Haag moest onlangs zijn slijterij voor drie dagen sluiten, omdat hij zich bedreigd voelde. Dat zegt de ondernemer in gesprek met De Telegraaf. Aanleiding voor de haatcampagne is een nieuw soort wodka die Badakhshani verkoopt.

De ondernemer verkoopt sinds kort namelijk wodka met de naam Rumi. De drank is vernoemd naar Jalalludin Rumi, een beroemde, 13e eeuwse Perzische, islamitische dichter, filosoof en mysticus. Dat is tegen het zere been van veel Turkse moslims, vertelt Badakhshani aan de krant. “Een invloedrijke Turkse columnist spoorde zijn lezers aan om mij lastig te vallen. Er werd in Turkije ook een petitie tegen mij gestart”, aldus de slijter.

Daarna sloeg de sfeer ook in Nederland om, vertelt hij. “Ik word gebeld, krijg e-mails: ’We zorgen dat dit gaat ophouden, we zullen je vinden, hier kom je niet mee weg’.” Ook komen er groepjes Turken bij hem langs. “Telkens een man of twee, drie; mensen die ik nooit eerder heb gezien, die dan rondhangen bij de wodka en met elkaar in het Turks smoezen. Soms reageren ze boos. Dat alles werd zo bedreigend dat ik de zaak enkele dagen heb moeten sluiten.”

Badakhshani ontving zelfs een brief van een Turkse burgemeester, die eiste dat hij direct zou stoppen met de verkoop van de wodka. “En op mijn Facebook word ik uitgescholden in het Turks en het Engels. Daar hoeft maar één gek tussen te zitten. Als ik in Nederland, een vrij land, mijn werk niet kan doen, waar dan wel?”

‘Hartstikke hard aanpakken’

Henk Krol (50Plus) vindt het gevaarlijk wat er gebeurt. “Gewoon hartstikke hard aanpakken”, aldus Krol vanmorgen in Goedemorgen Nederland “Wij leven in een vrij land en wij bepalen hier wat onze normen en waarden zijn. Dat moet niet vanuit het buitenland worden geïndoctrineerd.”

“De drank is vernoemd naar filosoof Rumi en dat was een man die juist verdraagzaamheid predikte”, aldus Krol. “Bij zijn dood streden joden, moslims en christenen om wie het lichaam naar het graf mocht brengen.” Hij vindt het bizar dat er uitgerekend om de persoon van Rumi, die zelf zo voor verdraagzaamheid was, een rel is ontstaan.

Door: Thijs Kroezen

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

WNL Haagse Lobby

Het Openbaar Ministerie in Den Haag vroeg vandaag de rechtbank om een streep te zetten door maar liefst 53 strafzaken in verband met capaciteitsproblemen. Drugsdealers en inbrekers gaan hierdoor vrijuit en slachtoffers worden de dupe van grote personeelstekorten in de strafrechtketen. Wat moet er gebeuren om ons land veilig te houden? Te gast zijn:

  • Justitiewoordvoerder in de Tweede Kamer Anne Kuik (CDA)
  • Burgemeester van Deventer Ron König
  • Vicevoorzitter van de Nederlandse Politiebond Albert Springer
Maandag tussen 20.30 en 21.30

Op1

Premier Rutte is maandag te gast in een speciale uitzending van Op1, rechtstreeks vanuit het Catshuis, op NPO1.

In een WNL-Catshuis-special van Op1 praat Sven Kockelmann een klein uur met de premier. Over onder meer de zorgen en de onrust in het land. Over de kritiek op het kabinet en de premier zelf. In een tijd waarin het vertrouwen in de politiek laag is, de problemen zich opstapelen en de zorgen over de bestaanszekerheid groot zijn. Vlak na zijn felle toespraak richting Vladimir Poetin bij de Verenigde Naties, zal de Minister-President ook worden bevraagd over de oorlog in Oekraïne en de gevolgen voor ons land, op korte en langere termijn.

Vogelgriep vastgesteld bij pluimveebedrijf, 201.600 dieren gedood

Ruim 200.000 dieren bij een pluimveebedrijf in Nieuw-Weerdinge in Drenthe worden gedood omdat daar de vogelgriep is vastgesteld. Het is waarschijnlijk de ernstig besmettelijke versie…

Lees meer

Eerste asielzoekers komen aan op cruiseschip in Velsen-Noord

De eerste honderd asielzoekers zijn maandagmiddag aangekomen bij het cruiseschip in Velsen-Noord, waar het komende half jaar een noodopvang is ingericht. De groep kwam met…

Lees meer

Verdachte van betrokkenheid aanslag Peter R. de Vries aangehouden

Een 30-jarige man uit Polen is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Dit maakte het Openbaar Ministerie…

Lees meer

Aantal opgenomen mensen met corona loopt snel op

Het aantal mensen dat met een coronabesmetting in het ziekenhuis ligt, stijgt snel. Ziekenhuizen behandelen momenteel 601 positief geteste mensen. Dat zijn er 102 meer…

Lees meer

Voorman Bouwend Nederland Maxime Verhagen: woonagenda Hugo de Jonge in gevaar

Het extra geld dat in het regeerakkoord beschikbaar is gemaakt voor de woningmarkt blijft volgens voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen “allemaal op de plank…

Lees meer

GRATIS: De WNL Nieuwsbrief!

Blijf nu op de hoogte van het laatste nieuws.

Klik hier