main-logo NPO Start
Word lid
Foto: ANP
15 maart 2019 — 20:47

‘Verdachten bedreigen burgemeester van Voerendaal vrij door gebrek aan bewijs’

De twee mannen die verdacht werden van het bedreigen van de burgemeester van Voerendaal, Wil Houben, gaan vrijuit vanwege een gebrek aan bewijs. Dat schrijft De Limburger. Volgens de krant zijn de twee broers geen verdachten meer in de zaak.

De politie zou meer dan 35.000 uur in de zaak hebben gestoken. Toch kon er niet genoeg bewijs worden verzameld tegen de broers.

Houben werd op 14 maart vorig jaar bedreigd met een vuurwapen. Terwijl hij naar zijn werk reed, stond een man langs de weg die een pistool op zijn auto richtte. De burgemeester van Voerendaal wist te ontkomen door snel weg te rijden.

De broers Ronnie en René B. werd afgelopen augustus opgepakt als verdachten in de zaak. Hoewel ze niet meer worden verdacht van de bedreiging, verdenkt de politie ze nog wel van onder meer het telen van wiet.

LEES OOK: Twee verdachten opgepakt voor bedreigen burgemeester van Voerendaal

Door: Casper van Es

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vannacht in 't Wordt Nu Laat

In het online satireprogramma Klikbeet laat actrice en cabaretière Eva Crutzen zien dat ze op een wel heel realistische manier de dronken fitgirl speelt. Maar ze schittert op dit moment ook in de theaters met haar eigen solovoorstelling ‘Opslaan als’. Hoe grappig vindt zij zichzelf eigenlijk? Je hoort haar vannacht in gesprek met Carolien Borgers om 00.00 uur op NPO Radio 2.

Vannacht om 0.00 uur op

Terugkijken: Goedemorgen Nederland:

VVD-leider Mark Rutte is samen met EU-lijsttrekker Malik Azmani te gast over hun plannen voor de EU. Zo willen zij onder andere zorgen voor meer opvang in de regio voor asielzoekers. Ook te gast is de topman van het Openbaar Ministerie Gerrit van der Burg over het nieuwe televisie-programma Misdaadcollege.

AIVD telt steekpartij Malek F. niet mee als jihadistische aanslag

Gisteren maakte de AIVD bekend dat er in afgelopen vijftien jaar 112 aanslagen hebben plaatsgevonden in westerse landen met een jihadistisch motief. Drie aanslagen in…

Lees meer

Woningprijzen in april weer 7,7 procent gestegen

De prijs van bestaande koopwoningen is vorige maand weer toegenomen. In april waren huizen 7,7 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldt…

Lees meer

Staatssecretaris Harbers verwacht af te treden na ophef misdaadcijfers asielzoekers

Staatssecretaris Mark Harbers (Asiel) verwacht af te treden nadat er ophef is ontstaan over misdaadcijfers onder asielzoekers. Het debat in de Tweede Kamer over die…

Lees meer

Vermoedelijke commandant terroristische Jabhat al-Nusra aangehouden in Kapelle

Een vermoedelijke commandant van de terroristische groepering Jabhat al-Nusra is aangehouden in het Zeeuwse Kapelle. Dat meldt het Openbaar Ministerie dinsdag. Het gaat om een…

Lees meer