main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Premier Rutte.
14 maart 2019 — 20:23

Rutte: ‘Ik zou best de rest van mijn leven premier willen blijven’

Premier Mark Rutte heeft nog maar eens aangegeven zijn huidige baan in Nederland niet te gaan verruilen voor een post in Brussel. “Ik zou hier best de rest van mijn leven willen blijven”, zegt hij tegen Nieuwsuur.

De afgelopen tijd werd Rutte meerdere malen in verband gebracht met een topfunctie in Europa, maar dat ziet de premier niet zitten. “Ik zou me daar in Brussel doodvervelen.”

De partijleider van de VVD heeft op dit moment ook wel andere dingen aan zijn hoofd, namelijk een dreigende nederlaag bij de komende Provinciale Statenverkiezingen. De coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie kan hierbij haar meerderheid in de Eerste Kamer verliezen.

Het kabinet is dan aangewezen op de oppositiepartijen om wetten door de Senaat te loodsen. “Er blijven altijd partijen over om zaken mee te doen”, verwacht Rutte. “Om vooruit te komen zal je bereid moeten zijn ook compromissen te sluiten.”

Te links

Tijdens de campagne probeert de VVD zich te richten op de kiezer aan de rechterflank. Rutte: “In het verleden, onder Dijkstal, heeft de VVD het ontstaan van de PVV mogelijk gemaakt door te links te zijn. Die fout gaan we niet opnieuw maken.”

LEES OOK: Premier Rutte: 96 procent van de Nederlanders gaat erop vooruit

Door: Mark Broersma

Onmisbaar WNL steunt onze ondernemers al 10 jaar. Help ons mee. Word lid

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Misdaadcollege

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde daders betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De kinderen, sommigen nog geen tien jaar oud, bleken aangestuurd te worden door volwassenen om te zakkenrollen. En dit is nog maar het topje van de ijsberg: een geruchtmakend onderzoek naar kinderuitbuiting volgt.

Vanavond om 21:20 op
Slechts 99 van de 2100 geteste onderwijs- en opvangmedewerkers besmet met coronavirus

Bij in totaal 99 van de 2100 geteste medewerkers in de kinderopvang en het basisonderwijs is een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat meldt Trouw…

Lees meer

WNL Misdaadcollege: Zo trof de politie uitgebuite, tot criminaliteit gedwongen kinderen aan

In 2014 slaat een politieagent alarm wanneer hij steeds weer dezelfde zakkenrollers betrapt: kinderen, veelal afkomstig uit Balkanlanden. De jonge kinderen blijken aangestuurd te worden…

Lees meer

Duizenden huurders met betalingsproblemen: ‘Regelingen niet altijd toereikend’

Steeds meer huurders komen in de problemen door de coronacrisis. Uit een rondgang van de NRC onder 297 woningcorporaties blijkt dat bijna 9000 huurders zich…

Lees meer

RIVM: aantal coronadoden stijgt met 26, 133 nieuwe besmettingen

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5.856. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Deze WNL-programma's maken kans op de Gouden Televizier-ring

Breng uw stem uit!

Klik hier