main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
WNL Op Zondag - 18 februari 2019 — 07:45

Henk Otten (FvD) verkozen tot winnaar lijsttrekkersdebat WNL Op Zondag

Henk Otten van Forum voor Democratie is door de bezoekers van wnl.tv verkozen tot winnaar van het eerste tv-lijsttrekkersdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Lijsttrekkers van zes partijen gingen met elkaar in debat gisterenochtend in WNL Op Zondag.

LEES OOK: Alle partijen voor celstraf bij geweld tegen hulpverleners

Achteraf konden kijkers hun stem uitbrengen op de persoon die zij als winnaar van het debat zagen. In totaal deden 2.375 mensen dat. Henk Otten (FvD) werd met een ruime meerderheid verkozen tot winnaar van het debat. Hij kreeg in totaal 1.444 stemmen, goed voor 60,8 procent.

LEES OOK: Harde clash PvdA en CDA over onderwijs: ‘Het is een beetje Rupsje Nooitgenoeg’

Mei Li Vos werd tweede in de verkiezing. Zij kreeg 223 stemmen, goed voor 9,4 procent. De derde plaats was er voor D66.  Annelien Bredenoord kreeg 211 stemmen (8,9 procent). GroenLinks (202), CDA (151) en VVD (144) kregen allemaal minder stemmen na hun optreden in WNL Op Zondag.

Syp Wynia vond dat Henk Otten het goed deed als debutant, zei hij vanmorgen in Goedemorgen Nederland. “Forum voor Democratie is de snelstgroeiende partij. Ze hebben 31.000 leden en dat hebben ze onder meer via Facebook en andere sociale media geregeld. Dat wil ook wel bijdragen aan zo’n populariteitsuitslag.”

Daarnaast vond Wynia het optreden van Annelien Bredenoord van D66 effectief. “Bij ieder antwoord introduceerde zij zichzelf. “Ik werk in een ziekenhuis, ik ben wetenschapper, ik geef les, ik ben lesbisch, ik ben moeder. Zo kreeg je in de loop van de uitzending een prachtig zelfportret van Annelien Bredenoord.”

Het debat gemist? Kijk dan hier de uitzending van WNL Op Zondag terug!

Door: Thijs Kroezen

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Stand van Nederland: Generatie Next

Kernenergie kan een belangrijke rol gaan spelen in onze behoefte naar nieuwe, schonere energie in verband met het klimaatprobleem. Jarenlang was deze vorm van energieopwekking uit den boze, maar de nieuwe generatie staat er, anders dan hun ouders, open voor. Sterker nog: steeds meer millennials omarmen kernenergie.

Is het bouwen van nieuwe centrales haalbaar? De kosten lopen in de tientallen miljarden. Raquel Schilder zoekt het uit.

Donderdag 22.10
Vanaf volgende maand mogen alleen gevaccineerden de VS binnenreizen

De reisrestricties om de VS binnen te komen worden vanaf volgende maand weer strenger. Alleen mensen die volledig zijn gevaccineerd tegen corona mogen in het…

Lees meer

Het blijft rommelen in Groningen, NAM betaalt maar deel versterkingsoperatie

De situatie in Groningen blijft irritatie opwekken bij alle betrokken partijen. De NAM blijkt nu maar een deel van de kosten van de versterkingsoperatie op…

Lees meer

Landelijke ophokplicht pluimvee door vogelgriep

Vanaf dinsdagmiddag geldt in heel Nederland een ophokplicht voor alle bedrijven die pluimvee houden. Dat komt door een uitbraak van vogelgriep in Zeewolde. De aangetroffen…

Lees meer

RIVM: aantal positieve tests, opnames en doden stijgt razendsnel

Het coronavirus grijpt sneller en sneller om zich heen. Het aantal positieve tests is afgelopen week met 50 procent gestegen. Het aantal ziekenhuisopnames nam met…

Lees meer

Hoogste aantal nieuwe covidopnames verpleegafdelingen sinds mei

Op de verpleegafdelingen van Nederlandse ziekenhuizen zijn afgelopen etmaal 122 nieuwe coronapatiënten opgenomen, zo staat in de recentste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding…

Lees meer