main-logo NPO Start
Word lid
WNL Op Zondag - 18 februari 2019 — 07:45

Henk Otten (FvD) verkozen tot winnaar lijsttrekkersdebat WNL Op Zondag

Henk Otten van Forum voor Democratie is door de bezoekers van wnl.tv verkozen tot winnaar van het eerste tv-lijsttrekkersdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen. Lijsttrekkers van zes partijen gingen met elkaar in debat gisterenochtend in WNL Op Zondag.

LEES OOK: Alle partijen voor celstraf bij geweld tegen hulpverleners

Achteraf konden kijkers hun stem uitbrengen op de persoon die zij als winnaar van het debat zagen. In totaal deden 2.375 mensen dat. Henk Otten (FvD) werd met een ruime meerderheid verkozen tot winnaar van het debat. Hij kreeg in totaal 1.444 stemmen, goed voor 60,8 procent.

LEES OOK: Harde clash PvdA en CDA over onderwijs: ‘Het is een beetje Rupsje Nooitgenoeg’

Mei Li Vos werd tweede in de verkiezing. Zij kreeg 223 stemmen, goed voor 9,4 procent. De derde plaats was er voor D66.  Annelien Bredenoord kreeg 211 stemmen (8,9 procent). GroenLinks (202), CDA (151) en VVD (144) kregen allemaal minder stemmen na hun optreden in WNL Op Zondag.

Syp Wynia vond dat Henk Otten het goed deed als debutant, zei hij vanmorgen in Goedemorgen Nederland. “Forum voor Democratie is de snelstgroeiende partij. Ze hebben 31.000 leden en dat hebben ze onder meer via Facebook en andere sociale media geregeld. Dat wil ook wel bijdragen aan zo’n populariteitsuitslag.”

Daarnaast vond Wynia het optreden van Annelien Bredenoord van D66 effectief. “Bij ieder antwoord introduceerde zij zichzelf. “Ik werk in een ziekenhuis, ik ben wetenschapper, ik geef les, ik ben lesbisch, ik ben moeder. Zo kreeg je in de loop van de uitzending een prachtig zelfportret van Annelien Bredenoord.”

Het debat gemist? Kijk dan hier de uitzending van WNL Op Zondag terug!

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Goedemorgen Nederland-special op Koningsdag

Een speciale Koningsdag-uitzending met drie gasten: Fractievoorzitter van de ChristenUnie Gert-Jan Segers, hoofdredacteur van Vorsten Justine Marcella en Maxima-kenner Josine Droogendijk zijn te gast. Ook zijn we live op de kindervrijmarkt in het Vondelpark in Amsterdam en natuurlijk in Amersfoort waar de familie die ochtend aankomt. We zijn er tussen 9 en half 11 op NPO 1!

9:00 tot 10:30 uur

WNL Op Zaterdag Koningsdag-special

Op Koningsdag is er een extra lange uitzending van WNL Op Zaterdag live vanuit Amersfoort. Margreet Spijker en Toine van Peperstraten ontvangen onder andere Arendo Joustra, Tim Knol en Herman Bleker. We blikken terug op het afgelopen jaar van de koning, en bespreken welke bijdrage de koning levert aan de Nederlandse economie.

WNL Op Zaterdag en WNL Opiniemakers op Koningsdag van 14:00 tot 19:00 op NPO Radio 1.

14:00 tot 19:00
Celstraf en rijontzegging voor doodrijden 19-jarige Fleur

Walter van W. heeft vna het gerechtshof in Leeuwarden drie jaar cel gekregen voor een dodelijk ongeluk in Loosdrecht op 16 maart 2016, meldt ANP….

Lees meer

Vrouw (29) lag weken dood in huis Zwolle, onderzoek naar zorginstantie

De 29-jarige vrouw die eind maart dood werd aangetroffen in haar woning in Zwolle heeft daar vermoedelijk enkele weken gelegen. Dat meldt het AD op…

Lees meer

Lintjesregen 2019: Humberto Tan, Gerard Spong en Björn Kuipers geëerd

Vrijdag zijn weer duizenden mensen geëerd tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Ter ere van de verjaardag van koning Willem-Alexander krijgen mensen die veel hebben betekent voor…

Lees meer

Boa’s mogen niet staken op Koningsdag van rechter

Buitengewone opsporingsambtenaars in Amsterdam mogen niet staken op Koningsdag zaterdag. Dat heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam vrijdag bepaald, schrijft ANP. De handhavers wilden juist op…

Lees meer

OM eist ruim twee celstraf tegen asielzoeker voor brandstichting in aso-azc

Een 37-jarige asielzoeker uit Algerije moet wat het Openbaar Ministerie betreft ruim twee jaar de cel in, vanwege een brandstichting in het aso-azc in Hoogeveen….

Lees meer

Halvering van aantal politiefunctionarissen met hoger inkomen dan minister

Het aantal werknemers bij de politie met een topinkomen is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat meldt de politie op haar website. De bedoeling is…

Lees meer

Fors minder asielzoekers krijgen beschermde status in Nederland

In totaal 4.795 asielzoekers hebben vorig jaar een beschermde status gekregen in Nederland. Syriërs kwamen hier het vaakst voor in aanmerking, zo blijkt uit cijfers…

Lees meer

Kamermeerderheid schaart zich achter D66-plan voor ‘nachtvluchtverbod’

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunt het voorstel van D66 om nachtelijke vluchten op Schiphol te verbieden. Dat bleek vanmiddag tijdens een stemming. Van…

Lees meer