main-logo NPO Start
Word lid
Theo Hiddema (Forum voor Democratie).
Goedemorgen Nederland - 30 januari 2019 — 10:51

Hiddema: ‘Minderjarige criminelen met dubbel paspoort met familie het land uit’

Theo Hiddema, Tweede Kamerlid van Forum voor Democratie, vindt dat mensen met een dubbel paspoort het land moeten worden uitgezet als zij iets crimineels ondernemen. Het Nederlandse paspoort moeten zij dan inleveren als het aan Hiddema ligt, ook als de daders minderjarig zijn.

Dat zei het Forum-Kamerlid gisteravond in de talkshow Jensen. Hij denkt dat het juridisch mogelijk is, ook als het om minderjarigen gaat. “Dan kom je weer met andere mensenrechtensituaties in aanraking, want dan moet je zo’n arm kind afscheiden van zijn familie”, zegt Hiddema, die benadrukt dat de dader dan wel iets ernstigs moet hebben gedaan.

Hiddema vindt dat de familie mee het land uit moet. “Dan moet je zeggen: ‘Nou, familie. Dit is je kind, je hebt hem zo opgevoed en dit is er van terechtgekomen. Hij moet hier weg, ga maar met hem mee.” Hij snapt dat dergelijke maatregelen hard over kunnen komen, maar zegt dat de belangen voor “het nationaal welbevinden en het rechtsbesef van de mensen” groter zijn dan voor de families van de criminelen.

De talkshow van Robert Jensen trok gisteren 283.000 kijkers. Het was daarmee beter bekeken dan RTL Late Night. 265.000 mensen stemden af op de show van Twan Huys.

Door: Thijs Kroezen

Laat vrolijk rechts niet verloren gaan! Word Superlid van WNL: klik hier.

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Vrijdag in Haagse Lobby TV

Rick Nieman maakt een reconstructie van het Europese verbod op wegwerpplastic. In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het EU-commissaris Frans Timmermans om tien bekende plastic consumentenproducten, zoals plastic rietjes, roerstaafjes en plastic wattenstokjes, rigoureus te verbieden.

Vrijdag om 22:55 op
Journalisten in Amsterdam overvallen en bedreigd met wapen

Twee journalisten zijn vrijdagmiddag in Amsterdam overvallen. Ze werden bedreigd met een wapen en van hun camera beroofd. De politie zegt niet van welk medium…

Lees meer

Minister Dekker trekt 73 miljoen extra uit voor gesubsidieerde rechtsbijstand

Minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) trekt voor de komende twee jaar 73 miljoen euro extra uit voor de gesubsidieerde rechtsbijstand. Dat heeft hij vrijdag laten weten….

Lees meer

Vermist meisje (13) uit Den Haag teruggevonden

Een vermist meisje van 13 jaar uit Den Haag is na twee dagen teruggevonden in haar woonplaats. Ze is in goede gezondheid, zegt de politie….

Lees meer

Cruijff-biograaf twijfelt over belastende passage, boeken krijgen inlegvel

Alle 65.000 exemplaren van het boek Johan Cruijff, de biografie van Auke Kok moeten worden voorzien van een inlegvel met een correctie. Reden voor het…

Lees meer

Nederlanders rijden ruim 50 miljard kilometers meer dan in 1990

Door de jaren heen zijn er steeds meer auto’s te vinden op de wegen in Nederland en ook het aantal gereden kilometers is explosief gestegen….

Lees meer

Supporters Go Ahead Eagles plannen demonstratie tijdens Sinterklaasintocht

Supporters van Go Ahead Eagles (Deventer) willen aanstaande zaterdag tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Apeldoorn demonstreren voor het behoud van Zwarte Piet. De…

Lees meer

Timmermans werd gewaarschuwd om plastic-maatregel: ‘Ze lachen je uit!’

In Brussel kan het eindeloos duren voordat een politieke maatregel is genomen. Maar kort voor de Europese verkiezingen lukte het Eurocommissaris Frans Timmermans om tien…

Lees meer

Politie: niet genoeg middelen om lagere maximum snelheid te handhaven

De politie gaat vooralsnog geen extra mensen en middelen inzetten om de mogelijk verlaging van de maximum snelheid te handhaven. “Wij blijven handhaven met de…

Lees meer