main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
WNL Op Zondag - 13 januari 2019 — 10:55

Yehudi Moszkowicz: ‘Serie Judas is eigenlijk een vorm van smaad’

De serie Judas, een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Astrid Holleeder, is ‘eigenlijk een vorm van smaad’. Dat zei advocaat Yehudi Moszkowicz in WNL Op Zondag op NPO1.

De advocaat vindt het opmerkelijk dat er een serie op televisie is waarin een werkelijk bestaand persoon die nog niet is veroordeeld, wordt neergezet als moordenaar.

Moszkowicz: ‘Er komt een boek uit, er wordt een serie over gemaakt. Ondertussen zitten er zeer professionele rechters, maar dat zijn ook mensen.”

De strafpleiter denkt dat de invloed van een serie niet moet worden onderschat. “Ik weet dat deze rechters uiteraard hun best zullen doen om zich daarvan te distantiëren, maar laten we eerlijk zijn: als u een emotionele film heeft gezien zit u ook met een brok in uw keel.”

Moszkowicz vergelijkt Judas met de serie Mocro Maffia: ook die serie is geïnspireerd op waargebeurde dingen, maar maakt middels een disclaimer duidelijk dat gepresenteerde verhaal fictief is.

“Er wordt niet gezegd: deze persoon heeft dit gedaan. In de serie Judas wordt letterlijk gezegd: Holleeder zit achter de moord op Van Hout. Hij fluistert in Astrids oor ‘ik heb ze allemaal vermoord’ en dan volgt er een rijtje namen. Stel nou dat hij wordt vrijgesproken?”

De serie Judas wordt uitgezonden door RTL 4.

Door: Tim Berbers

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

De Zaak van je Leven: De gifmoordenaar van Amsterdam

Rechercheurs blikken terug op het politieonderzoek naar twee dode jongemannen in Amsterdam, een zaak uit 2013. Hun overlijden is verdacht, maar aanvankelijk is het onduidelijk hoe ze zijn overleden. Is hier sprake van een moord met het perfecte moordwapen? En, wie heeft die moord dan op zijn geweten?

Dinsdag om 22:45
De Jonge: extra coronaregels tijdens kerst ook mogelijk

Een verruiming van de coronaregels tijdens de feestdagen, waar het kabinet nog op had gehoopt “is toch wel echt op losse schroeven komen te staan”,…

Lees meer

Crisis zadelt luchtvaartsector op met 157 miljard dollar verlies

De coronacrisis zadelt luchtvaartmaatschappijen wereldwijd op met verliezen van bij elkaar 157 miljard dollar (ruim 132 miljard euro). Dat berekende de internationale brancheorganisatie IATA. Met…

Lees meer

FVD’er Theo Hiddema verlaat per direct Tweede Kamer

Theo Hiddema van Forum voor Democratie verlaat per direct de Tweede Kamer. Hij is ‘politiek arbeidsongeschikt’, schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Khadija Arib….

Lees meer

Iets minder coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen

Het aantaI coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is iets gedaald. Na twee dagen van lichte toenames nam het aantal af van 1968 tot 1925. Dat zijn…

Lees meer

Van Haga: Baudet keert niet terug in de Tweede Kamer

Thierry Baudet zal na de verkiezingen in maart niet terugkeren in de Tweede Kamer voor Forum voor Democratie (FvD). Dat zegt partijgenoot en Tweede Kamerlid…

Lees meer

Afgelopen 24 uur aanzienlijk minder coronagevallen gemeld: 3979

Voor het eerst sinds 4 oktober zijn in een etmaal minder dan 4000 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Tussen maandagochtend en dinsdagochtend kwamen 3979 meldingen van positieve…

Lees meer

WNL-leden kijken 3 maanden gratis NLZIET

Klik hier