main-logo NPO Start
Steun WNL Steun WNL Steun WNL
13 december 2018 — 21:08

Verdachten van smokkel 4000 kilo coke op vrije voeten: ‘Persoonlijke belangen wegen zwaarder’

De rechtbank Rotterdam heeft drie verdachten van drugssmokkel vrijgelaten. Het drietal wordt verdacht van het importeren van 4000 kilo cocaïne, zo meldt Omroep Brabant.

De verdachten zitten sinds augustus in de cel. De onderschepte partij cocaïne is de op één na grootste drugsvangst van het jaar in Brabant. Toch worden de drie nu vrijgelaten. De rechter vindt dat de persoonlijke belangen van de verdachten zwaarder wegen dan de beschuldiging. De rechtszaak is nog niet in zicht en het voorarrest zou zodoende te lang duren.

De drugs werden onderschept toen ze onderweg waren van Colombia naar Europa. De partij werd ontdekt in de haven van Antwerpen, waar de lading stiekem uit het schip werd gehaald. De politie liet een kleine hoeveelheid drugs door naar een loods in Oosterhout. Daar greep de politie in.

‘Kunt u daar rekening mee houden’

Een van de verdachten is de 50-jarige eigenaar van de loods in Oosterhout. Hij zegt niet te hebben geweten van de drugs. “Ik ben ineens uit de samenleving getrokken. Nu kan ik mijn bedrijf nog redden, kunt u daar alstublieft rekening mee houden,” zo zei hij tegen de rechter.

De tweede verdachte is de 22-jarige Marokkaan Nabil T. Hij was aanwezig in de loods in Oosterhout. Ook zou hij hebben gezegd dat de container open moest. Verder zou hij hebben gezegd dat de drugs in andere dozen zit met ‘een andere kleur’. De politie zag inderdaad kleurverschillen: sommige dozen waren roze en andere wit.

Tijdens de rechtszaak bleek dat er mogelijk nog twee verdachten zijn in de zaak. Die werden niet besproken, wat vragen oproept bij de advocaten van het drietal.

De advocaten vroegen donderdag om onmiddellijke vrijlating. De officier van justitie vond dat veel te ver gaan, gezien de ernst van het misdrijf. De rechtbank besloot de verdachten wel voorlopig vrij te laten. Aanstaande zaterdag mogen zij hun cel verlaten en naar huis.

Door: Redactie

Maak nu het verschil. Het telt. Word lid van WNL. Klik hier

Terugluisteren: WNL Haagse Lobby

Een mooie Mercedes kopen of een duur horloge, als het aan het kabinet ligt kan je bedragen hoger dan 3.000 euro niet langer contant betalen. Luister WNL Haagse Lobby met Michiel Zwinkels, hoofdofficier van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, oud-staatssecretaris van Cultuur en Media Medy van der Laan en Eddy van Hijum (NSC) nu terug!

Klik hier.

Den Haag: politie houdt verscherpt toezicht op dodenherdenking

De Haagse politie houdt volgende week “verscherpt toezicht” op de dodenherdenking en zal ingrijpen “indien daartoe onverhoopt aanleiding is”. Dat meldt de burgemeester van Den…

Lees meer

ASML wil graag in regio Eindhoven groeien, maar heeft een plan B

ASML wil op de lange termijn graag in Veldhoven en de regio Eindhoven uitbreiden, zei financieel directeur Roger Dassen op de aandeelhoudersvergadering van het bedrijf….

Lees meer

In de Franse ‘Diagonal du vide’ vind je nog amper een millennial terug: ‘Voor geen goud’

Dwars door Frankrijk loopt de Diagonale du vide, ofwel de Diagonaal van de leegte. Een groot gebied dat voornamelijk bestaat uit platteland, bos en velden…

Lees meer

FNV voorziet geen problemen om vakantiedrukte op Schiphol

Vakbond FNV verwacht geen grote problemen op Schiphol deze meivakantie. Volgens de bond is er veel werk gemaakt van het terugdringen van de personeelstekorten op…

Lees meer

Nederland mag asielzoeker niet buiten EU aanvraag laten doorlopen

Nederland mag asielzoekers niet naar een land buiten de Europese Unie sturen om daar de asielprocedure te doorlopen. Daarvoor moet de EU-wetgeving worden aangepast, zei…

Lees meer

ChristenUnie doet aangifte vanwege bekladding partijkantoor

De ChristenUnie gaat aangifte doen vanwege bekladding van het partijkantoor. Dat meldt partijleider Mirjam Bikker in het radioprogramma Sven op 1. “Dat zal het partijbureau…

Lees meer