main-logo NPO Start
Word lid Word lid Word lid
Foto ter illustratie
22 november 2018 — 19:24

Hilversums SP-raadslid stapt over naar BIJ1: ‘Te weinig ruimte voor antiracisme en intersectionaliteit’

Rebekka Timmer stapt op als raadslid van de SP in Hilversum. Ze blijft echter wél actief in de politiek en sluit zich aan bij BIJ1, de partij van Sylvana Simons.

Timmer (19) zegt in een persverklaring met pijn in haar hart afscheid te nemen van de gemeenteraad en de partij. “Ik ben op het punt gekomen dat ik de partijkoers niet langer meer kan verenigen met mijn idealen en principes”, schrijft Timmer. “En dus voel ik mij genoodzaakt om te vertrekken en te kiezen voor mijn idealen.”

De koers van de partij heeft het raadslid tot deze beslissing aangezet. “Binnen de partij is er te weinig ruimte voor kritiek en discussie en hebben antiracisme en intersectionaliteit geen plaats.”

“Ook zie ik de partijkoers opschuiven naar rechts en zie ik dat een linkse, socialistische analyse ontbreekt als het aankomt op het migratie- en asielvraagstuk.”

Timmer lag onder vuur nadat ze op persoonlijke titel het woord voerde namens Kick Out Zwarte Piet tijdens de intocht in de mediastad. Ook was ze in het nieuws wegens een beschuldiging van racisme aan het adres van een Hilversumse lunchroom.

LEES OOK: Ophef om butlerbeeld bij Hilversumse lunchroom: ‘De hele zaak hangt vol met racistische karikaturen’

Timmer zal, voordat ze zich aansluit bij BIJ1, op 12 december tijdens de raadsvergadering afscheid nemen van de Hilversumse gemeenteraad.

Door: Redactie

Word lid. Het telt. WNL leden kijken 3 maanden gratis NLZIET. Klik hier

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen

Nieuw seizoen Dragons' Den

Jan en Timo hebben een inventieve oplossing om het festivalseizoen een duurzame draai te geven en Julian heeft de oplossing voor een veel voorkomend probleem: slapeloosheid. Zien de Dragons er heil in en gaan ze investeren? Of gaan de ondernemers met lege handen naar huis?

Donderdag 21:30

Stand van Nederland: Generatie Next

De pandemie laat nu al flinke sporen achter in verschillende steden. Ondernemers stoppen ermee of worden noodgedwongen overgenomen. Elen Demir gaat naar haar geboortestad Deventer en wil weten of haar stad, haar stad nog wel is? Staat de Hanzestad symbool voor veel meer steden die nu in rap tempo veranderen?

Donderdag om 22.20 uur
Dode baby opgegraven in achtertuin ‘s-Heerenberg

In een achtertuin van een woning in het Gelderse ‘s-Heerenberg zijn maandagmiddag de resten van een dode baby aangetroffen. De politie vond het stoffelijk overschot…

Lees meer

Meer dan miljoen Nederlanders hebben hun eerste coronaprik gehad

Meer dan een miljoen Nederlanders hebben inmiddels een eerste dosis van een vaccin tegen het coronavirus gekregen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu…

Lees meer

Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen stijgt flink

Voor de derde dag op rij stijgt het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen. Zij behandelen momenteel 1984 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door…

Lees meer

RIVM: 4032 nieuwe coronabesmettingen, ‘vooruitzicht nog niet goed’

Tussen maandagochtend en dinsdagochtend zijn 4032 nieuwe coronagevallen geregistreerd. Dat is minder dan gemiddeld. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) noemt het “vooruitzicht nog…

Lees meer

Veel flexkrachten verloren hun baan tijdens het eerste coronajaar

Veel flexkrachten hebben afgelopen jaar hun baan verloren als gevolg van de coronacrisis. Wel waren eind 2020 iets meer vaste krachten aan de slag dan…

Lees meer

Stand van Nederland: Generatie Next

Kijk elke donderdag om 22.10 naar NPO 2!

Kijk hier de laatste aflevering terug